close
Dezvoltare personală

Când bărbatul galant…e doar șobolan cu costum frumos

Galanteria demonstrativă a bărbatului și comportamentul exagerat de amabil (demonstrativ și ăsta), caută de fapt să sufoce feminitatea, sub pretextul respectului pentru femeie și a dragostei adevărate.

Cuvinte mari de altfel…și povești pe care unele femei și le doresc ca să fugă de realitate în romantisme, dar care nu înseamnă absolut deloc, nici măcar minimal, respect sau dragoste. Ci chiar opusul lor.

Acești bărbați vorbesc și se comportă în funcție de ce presupun ei că ar place femeii.

Unii au studiat o vreme iluziile pe care ni le dorim și le aplică strategic, iar alții au abilitatea nativă de a se adapta și camufla în ceea ce crede el că-ți dorești. Așa că se repoziționează după cum simte că dă bine în fața ta și-n funcție de ce poate câștiga dintr-un anume comportament sau vorbă de duh.

Fiecare comportament dulceag este ori din ignoranța și întunecimea minții…ori cu motivații incorecte clare la care bărbatul nu-i interesat să se uite și să fie sincer (deși unii, destui de mulți, știu foarte bine ce fac și de ce), iar femeia care poftește o poveste de amor…nici atât nu-i curioasă să vadă ce e dincolo de aparențe. Pentru că speră să fie adevărat. Vrea neapărat să fie adevărat. Dar nu este, ori adevărului nu-i pasă ce vrem noi musai.

Validare extra

În spatele a ceea ce pare inițial, motivația galanteriilor este de a te valida ca femeie (să te simți mai tare decât toate, mai deosebită), să te impresioneze cu bărbația lui rară (de la cuvinte alese și mărimea penisului sau măcar performanța-n sex…până la explicații de tipul „sufletul contează”. Cuvinte mari deci (în opinia unora, că dacă stai să te uiți la ele…îs cel mult hilare).

Apoi așteaptă sau chiar cere ceva în schimb.

Dacă ajungi într-o relație cu un astfel de bărbat, așteaptă-te să rupă din tine și sufletul tău, căci tot ce-ai primit ca poveste, comportament, alegeri, în perioada de probă/demo, plătești cu dobândă când va veni vremea pretențiilor și a compromisurilor.

Ca să nu pierzi macho man-ul deosebit care e în viața ta și povestea cu care a venit la pachet, de cele mai multe ori…lăsându-te furată de iluzii și greutatea cu care eviți adevărul (ăla în care ți-e clar că te-ai fraierit singură) faci orice compromis e necesar.

Până nu mai poți nici să te compromiți că nu mai rămâne nimic din tine. Bine-ai venit pe tărâmul „respectului” și a „dragostei”!

Acest tip de mascul feroce se poate observa de la primele întâlniri când:

  1. Îți subliniază cât de diferită și deosebită ești față de alte femei.
  2. Îți povestește (direct sau indirect, lăsând să se subînțeleagă) cât de scârbit e el de bărbații din ziua de azi și desigur, el e specimen diferit, care respectă femeia, comunicarea și iubirea. Fără să specifice ce Dumnezo` înseamnă toate astea pentru el.

Am cunoscut bărbați care de la prima strângere de mână și o cafea băută împreună, se laudă cu galanterii de tipul

„eu deschid portiera mașinii să urce întâi femeia, că așa-i elegant”, „Eu decât să înșel, mai bine îmi tai o mână/mor/mă despart – la scurt timp afli că a mai înșelat în trecut, dar tipa nu era destul de bună sau el a fost înșelat și aia era o curvă, etc – fiecare cu povestea lui preferată.

Și mai spune foarte apăsat și serios că „comunicarea este cea mai importantă și cu ea se rezolvă orice”. Dar bineînțeles, fără să specifice ce înseamnă comunicare la el și dacă în timp ce scoate cuvinte pe gură este atent și să fie sincer cu ceea ce este sau doar comunică aberațiile ce ți-au perforat timpanul în timpul celor 4 guri de cafea ce-ai apucat să le sorbi.

Seriozitatea și moaca profundă îi caracterizează pe acești șobolănei care vor să se vândă galanți și bărbați adevărați care știu ce fac, cine sunt și ce-și dorește o femeie. Și știu. Ce povești/iluzii își doresc unele femei. 

Dacă nu răspunzi cu o față impresionată la poveștile lor…sau mai mult, dacă faci un mișto în timp ce ei sunt acaparați de propria profunzime, vei vedea că ori se repoziționează să-ți spună altceva/să pară altfel, sau se supără/enervează că nu câștigă nimic prin atâta efort de cucerire cu cuvinte ieftine care mimează respectul, masculinitatea, etc.

Dacă le atragi atenția că-s pe arătură și ar trebui să vă cunoașteți mai bine înainte să-ți facă declarații, s-ar putea ori să-i scoți din filmul lor (că poate nu știu ce fac săracii) și să aveți apoi o discuție pe bune…ori (cel mai des) să se îmbufneze un pic că nu te lași impresionată. Te lași greu cică. Și atunci mai încearcă alte tehnici.

Dacă ești tot nemuritoare și rece la prostiile lor care nu fac doi bani, s-ar putea să se enerveze și să-și arate adevărata față.

Desigur că sunt bărbați galanți și cu amabilitățile la purtător, care sunt așa în mod natural

(Mai ales cei din generațiile trecute de 40/50+, cu o educație – intelectuală și un contact real cu viața) dar aceștia au partea asta de gentelman (cum îi numesc unii) pentru că așa au fost învățați/educați și/sau așa le pică bine să facă.

Însă simți la ei că nu este nimic demonstrativ, ci e ceva parte din ei, iar faptele sunt în acord cu ceea ce sunt ei ca oameni și bărbați.

Nu au nevoie de cuvinte mari ca să te impresioneze și să te simți tu femeie mirobolantă

Faptele lor vorbesc de la sine, fără să aștepte nimic în schimb. Nici măcar recunoștința și aprecierea ta (deși dacă există, sunt bine-venite – însă nu sunt pretinse ca monedă pentru sacrificiul lui).

Chiar dacă te mai validează și ei (prin complimente, comportamente, etc), nu o fac pentru a câștiga ceva sau a cere ceva la schimb.

Deci aceștia nu așteaptă să rupi din tine și să faci compromisuri, doar pentru că ai onoarea de a te bucura de minunăția lor. Ci te încurajează ca femeie să fii naturală, relaxată și să faci ce simți tu.

Ăștia nu vin la pachet cu seriozitatea aia (deși câteodată se mai iau și ei în serios) și îi simți mult mai prezenți la tine într-o întâlnire.

Repet: Prezenți la tine! Nu să te impresioneze, nu la vreun câștig viitor, nu-și prezintă CV-ul cu realizările și punctele lui forte. Iar dacă scapă vreo laudă de sine, o face relaxat.

Desigur că au și ei limitele lor, însă ce e relevant e că nu-s șobolani care urmăresc să te cumpere prin atenția, povestea și galanteria lor.
Deși în titlu am scris …e „DOAR șobolan cu costum frumos”, mi-ar place să înțelegem că DOAR șobolan nu-i puțin lucru, ci este o ditamai forța care trebuie respectată.

Respectul constă într-o atenție pe care o acord celui din fața mea să văd cu cine am de-a face (vreau realitatea, nu povestea), dacă după mai multe date și șanse se dovedește a fi rozătoare…respectul constă în acceptarea drumului ales de el și iau distanță fără ranchiună.

Nu mă apuc să-l judec, să-i spun cât de ipocrit e sau să-i demonstrez ceva că devine  luptă între doi șobolani.

Nu te pune cu întunericul (nici din tine, nici din alții) că are forță, experiență și putere, deci te mănâncă de vie. Pur și simplu ești recunoscător că ai văzut realitatea și fără niciun resentiment, te retragi din orice joc în care vor să te bage astfel de oameni. Și te apropii de cei care chiar merită o șansă și îi simți umani, calzi și Oameni.

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

 

Tags : featured
Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

2 Comments

    1. Hihi! De o vreme am tot dat de profilul gentelman-ului. O prietena mi-a povestit ceva ce m-a inspirat sa scriu articolul, insa sa stii ca m-am gandit si la tine 🙂
      Te pup!

Leave a Response