close
no thumb

man-and-womanAud multe femei că se plâng de câte un bărbat că-i curvar și în aceeași frază, imediat îmi descriu bărbatul ideal care nu e altceva decât un măgar infect. Toată responsabilitatea este aruncată pe sexul opus, pe parcă s-au trezit aruncate în brațele bărbatului pe care-l acuză acum și ele n-au nicio treabă cu vreo alegere personală sau un stil superficial de a alege. Așadar…

A se face diferența dintre un curvar și un măgar

Curvarul autentic este în primul rând bărbatul care respectă femeia până în ultima lui celulă. Asta se vede și se simte de la distanță din cum se raportează la tine, îți respectă viața proprie, deciziile, apropierea sau îndepărtarea. Nu respectă femeia de 8 Martie cu flori, ci apreciază timpul petrecut cu ea și îl simți prin atenția pe care ți-o acordă și părțile pe care le hrănește în tine. El știe că are nevoie de femeie, așa cum și noi avem nevoie de bărbat.

Măgarul susține că o respectă pe una. Femeia care e The one cică- aleasă adică. Se raportează la tine ca un stăpân, deci trebuie să-i dai raportul și să îi câștigi încrederea. În celulele lui este doar rahat, stai liniștită că nu-i deschizi tu vreo inimă. Acesta îți aprobă apropierea de el, însă la cea mai mica urmă de îndepărtare (din diverse motive) se agită și face tot posibilul să te aducă înapoi și să te păstreze. Nu îți sună ca o deținere a unei proprietăți?

Sinceritate versus impostură

Curvarul declară asumat că ești singura femeie din viața lui, însă nu-ți promite că ești ultima, iar motivul este simplu: ori știe și vede clar că nu e dispus să trădeze feminitatea, ori nu știe asta, dar nu are habar nici ce va fi în viitor că doar nu e ghicitor în stele. Nu-ți poate promite ceva doar pe baza unui impuls de moment.

De asemenea, la fel de asumat îți spune și dacă are mai multe femei importante în viața lui și nu e nimic în neregulă cu ele. Sunt minunate, așa cum și tu ești. E sincer și îți dă ocazia de a alege dacă te apropii sau te cari de lângă el. Recunoaște magia pe care o aduce femeia în viața lui așa că nu poate să-ți vândă gogoși cu prea mult zahăr și sirop – știe că nu e sănătos.

Măgarul declară neasumat că doar tu ești cea mai importantă, deosebită și unica bijuterie de femeie din viața lui. Femeile îs curve, fostele au fost dezastru, nevasta e groaznică, dar tu ești minunată! Dacă te înșeală, zice că a fost o fază de „golire” Nu draga mea, ești și tu femeie ca celelalte, tot de golire, atâta că de la tine vrea să câștige ceva și acum îți suflă în coaste să ți se umfle aerele de superioritate. Îți promite multe lucruri însă n-are nicio legătură cu cine este el de fapt. Nu e neapărat să-ți promită ceva cu rea intenție; se poate să o facă și din naivitate, necunoscându-și natura proprie.

Esență versus aparență

Curvarul simte femeia în esența ei pentru că și el și-a asumat și urmat masculinitatea. Nu cucerirea ta e scopul, ci apropierea de tine și acolo unde este posibil, creșterea relației. Lângă el evoluezi pentru că vede ș ice tu nu vezi și rămâne stabil chiar și atunci când tu cazi în emoțional.

Măgarul vede niște aparențe și vrea să cucerească un trofeu. Masculinitatea lui este fără coaie, căci l-au castrat calculele de profit făcute de-a lungul timpului și femeile mai manipulatoare decât el. Pare simpăticuț și romantic pentru căprioarele care așteaptă filme și validări.  Și lângă el evoluezi, însă doar dacă îți înveți lecțiile (filmele pe care ți le faci, superficialitatea cu care alegi un om) și mergi mai departe. În caz contrar…nu îți spun care e involuția că o poți vedea destul de des în cuplurile obișnuite, unde femeia este lipsită de viață.

Tu…sau o imagine

Curvarul e ăla lângă care te simți bine pentru că poți fi tu.
E prezent la tine, sexul și orgasmele tale nu-l fac să se simtă zeu, ci caută conexiunea dincolo de ele. Scoate femeia din tine și l-ai urma cu plăcere, căci e înțelept, lucid, uman. Însă te oprește nevoia ta de a fii unică și de a poseda un om (pe acesta nu-l poți aburi să-l controlezi).

Îl îndepărtezi ușor încercând să-i impui fidelitate, reguli sau alte cele sub umbrela „Dacă mă iubești…” Tocmai pt că o face…se cară din viața ta.

Măgarul e ăla cu care porți măști ca să-i menții interesul (aici e vina ta), e prezent să-și confirme cât de mascul îi, așa că orice gemete îl scarpină a orgoliu și își va zice cât de tare e el. L-ai urma cu plăcere pe aceasta doar pentru că este pradă sigură și acceptată social, îl poți manipula la fel de ușor precum o face el cu tine…dacă n-ai fi deja dependentă.

Sinceritate…pe bune

Îmi zicea cineva că majoritatea nu sunt sinceri și chiar dacă înșeală de rup…nu recunosc. Ăștia intră la categoria măgari, căci știu că dacă ar recunoaște ar trebui să-și asume riscul să pleci de lângă ei sau să rămâi având aceeași libertate pe care și-au luat-o și ei.

Sau mai este varianta celor care sunt sinceri ca să demonstreze ce bărbați sunt ei. Păi și ăștia îs măgari, n-are nicio treabă cu masculinitatea și îi prinzi repede pentru că nu au un respect autentic, doar un carnețel unde-și notează replicile și numele prăzii.

Deci nu, eu vorbesc de sinceritatea aia pe bune! Care vine cu o oarecare vulnerabilitate (riscul de-a te pierde, de a fi judecat, etc) și îți dă șansa de a alege că nu-ți dorești asta sau că rămâi lângă el.

De când mă știu am iubit curvarii

12745693_1267864819906803_6317011943242674658_nChiar și în perioada când mă prefăceam că pentru mine e importantă fidelitatea (și era! Dar a lui, nu a mea), am admirat bărbații care-și asumau cine sunt, cu tot cu limitele lor și îmi lăsau libertatea de a alege. De lângă unii am plecat, însă i-am păstrat în suflet cu recunoștință. Lângă alții am rămas și am fost bucuroasă pentru tot ce aveau să-mi ofere, oferindu-le în schimb din cine eram eu.

La acești bărbați am simțit dintotdeauna o căldură aparte și o siguranță pe care n-am întâlnit-o în altă parte. Pentru că nu era căldura aparentă de suprafață, ci a sufletului. Nu era siguranța de-a fi al meu, ci siguranța de a mă exprima ca femeie, fără să fiu judecată sau prinsă în lanțuri.

Oameni vii

Problema este că multe femei numesc curvari exact oamenii care sunt vii pe dinăuntru și le oferă extrem de mult. Acesta este și motivul pentru care am scris acest articol și denumirea categoriei 1. este de “curvar” pentru că așa e folosită de majoritatea femeilor care acuză.

Ceea ce numiți voi „curvar”, pentru mine este pur și simplu Bărbat. Cu B mare. Asumat, echilibrat, cald, lucid. Iar caracteristica lui principală este integritatea. Dacă îi urâți atât de tare, trimiteți-i la mine, că eu îi iubesc mult fix pe ăștia!

 Ai de ales!

Dacă nu poți aprecia ceea ce ți se oferă de la un bărbat pentru că ești a 10-a femeie care primește atenția lui, treaba e simplă: te retragi din viața lui. Nu-i reproșezi, nu sari la gâtul lui, nu aduci vorba că bărbații-s porci. Dar te intereseaza domnul curvar pentru că undeva în tine, simți că-ți oferă ceva valoros, de aceea și stai în curtea lui continuând să-i spui cât de nașpa e…în loc să îți vezi de viața ta.

Dacă l-ai disprețui chiar așa de tare, ai pleca și foarte simplu ți-ai îndrepta atenția spre alți bărbați care să vrea și să-ți dea ce-ți dorești și tu.

Vorba unui iubit de-al meu “Sunt o grămadă de tipi fideli pe lumea asta, de ce nu mergi la ăia?”

Așa că treaba e simplă. E curvar, nașpa, porc? Perfect! Pleacă de acolo cât mai repede.

Reacții

O parte din acest articol l-am postat și pe Facebook, iar reacțiile au fost previzibile. Îmi zicea cineva să specific ce zic de fapt prin curvar ca să nu se interpreteze greșit. Ei bine, majoritatea oricum vor interpreta ce vor ei și vor comenta nervos în loc să închidă pagina și să-și vadă de viață. 99% oameni vor înțelege ce vor. Eu scriu pentru ăia 1% care pot mai mult.

Voi împărtăși cu tine unele comentarii și mesaje private, atât „negative”, cât și „pozitive”. Stați liniștiți, nu dau nume.

“E păcat să împărțim bărbații doar în două categorii, și alea nașpa”

  1. Nu sunt deloc categorii nașpa, sunt doar alegeri ale fiecăruia, alegeri care trebuie respectate.
  2. Desigur că nu există DOUĂ CATEGORII de bărbați, m-am folosit de contextul expus mai sus ca să prezint niște diferențe dintre două categorii enunțate de femei destul de des, nu singurele existente.
  3. Singurele categorii de bărbați (fără nimic de interpretat de data asta) sunt: bărbatul șobolan care te roade de vie și incorectitudinea este natura lui și Bărbatul autentic, care are aspirații către umanitate și integritate. Aici bineînțeles că există diverse nivele de evoluție a fiecărei categorii.

“ Exista si mutatii genetice care genereaza hibridul curvaro-magarului. Acesta este cel mai periculos specimen. Este ipocritul in stare pura: nici iubitor, nici posesor, doar negustor de fictiuni in care intotdeauna el si doar el este si regizor si scenarist si personaj principal, inconjurat de obiecte care respira si pe care el le numeste femei.”

Asta sper c-am lămurit deja mai sus. Nu este nicio mutație, e măgarul care deși își știe condiția, se poate preface că e bărbat, mai ales într-o lume care leșină după aparențe și ignoră complet autenticul, pe motiv că aparențele fac gălăgie mai mare.

“Sunt curioasă cum arată gentlemanii în opinia ta. Să știi că există și alte soiuri de masculi”

Sigur că există. Și gentlemanii reali sunt ăia care duc sinceritatea la extrem, pe care nu-i pot impresiona cu derapajele mele emoționale și alături de care mă simt confortabil fără să jucăm teatru.

“Mda…părerea ta. Poate ai fost GOLIRE de prea multe ori”

Doamne ajută! Din fericire, majoritatea bărbaților din viața mea au fost și sunt continenți (natural sau prin exercițiu). Însă chiar și acolo unde scopul câte unuia era doar “să se golească” trebuie să recunosc că m-am bucurat și eu de experiența cu el. „Doar sex” nu e puțin lucru. Dacă pentru el nu o fi însemnat nimic…asta nu mă privește decât la nivel de decizie. Însă la nivel de suflet…mă bucur c-am avut ocazia să fiu golire sau umplere și hrană…pentru fiecare bărbat care mi-a trecut prin pat.

“De departe se vede treaba că ai niște lucruri nerezolvate în trecutul tău” apoi la cineva care a dat share la status a scris așa “Și tu și Raluca, rezolvați-vă urgent problemele din trecut care este evident că încă vă afectează”

Nu vi se pare amuzant că orice este dincolo de înțelegerea noastră sau ne irită faptul că cineva își asumă un adevăr, încadrăm în pătrățica “răni din trecut”?

Problema aici este că scrierile de genul ăsta îi afectează în general pe cei prețioși și ipocriți, care ori nu suportă un limbaj mai altfel…ori sinceritatea – că simt ei undeva că așa e, ori nu pricep nimic. E ok, prezentul este în regulă și poți oricând să închizi pagina fără să te obosești.

Iar la aceste mesaje…nu mai este nevoie de nicio completare

„Ultimul tau post m-a enervat initial, apoi m-a trezit un pic la realitate. Tocmai pentru ca recent m-am bagat in seama cu un tip care mi-a zis sincer ca are prietena. L-am intrebat ce-i lipseste de la ea si omu a zis ca nimic, este o femeie care mi-ar placea si mie daca vreau sa o cunosc (moment in care mi s-a facut lehamite un pic la gandu sa o cunosc)

Tot am sperat ca de fapt nu recunoaste el adevarul si tipa nu-i deloc grozava, dar nu-i asa? eu sunt grozava deci ii voi da ce-i lipseste si nici el nu stie. Nicicum nu voia sa se desparta, ci mai degraba sa ma trimita pe mine la plimbare cand ii propuneam asta.

Ultimul tau paragraf m-a trezit, caci ai dreptate. Daca tot comentez ca asta-i porc, dupa ce mai stau sa-i urlu in curte in loc sa-mi vad de viata? pai adevarul este ca porcul asta este de-o franchete care-mi place, se poarta foarte frumos cu mine (si cu ea. Desi nu mai recunosc maine asta admir la el ca nu vorbeste urat de ea), e un porc cald si un om minunat. Ar trebui sa fiu bucuroasa numa sa stiu ca exista asa caldura, sinceritate si multe altele la un om, chiar si departe de mine sa fie, dapai recunoscand ca-mi si ofera foarte mult timp, energie, sfaturi, atentie, sex calitativ etc.”

Am alergat după aparențe

“Nici nu ai idee de câte ori am ales măgarii pentru că am alergat după aparențe. Într-adevăr, aceștia par într-un mare fel. Până când te trezești că ești închisă-n casă cu el și nu mai ai voie nici cu fetele, iar peste o vreme oricum afli că el are amantă”

“Și eu am un bărbat curvar și sunt mândră de asta. Deocamdată sunt singura femeie din viața lui, însă nu-mi face promisiuni cu eternitatea și nu-mi aduce nici luna de pe cer (deși am cerut-o de câteva ori), ne respectăm libertatea și felul de a fi, fără să impunem reguli nesimțite.”

Era ca un stâlp

“Când am trecut prin cea mai neagră perioadă din viața mea, singurul bărbat care a fost lângă mine și m-a ajutat a fost acela care e denumit de multe curvar. Emoțional, financiar, intelectual, a făcut pentru mine multe și asta fără să se dea important și tare. Era ca un stâlp de care am avut norocul să mă pot prinde la vremea aia ca să nu cad de tot.”

“După un asemenea text…îți vine ca bărbat să declari că ești curvar, deși tu știi clar că ești numa un măgar”

“De mult m-am prins că eram vrăjită de niște aparențe ale bărbatului galant, dar am preferat să mă fac că nu văd, căci vroiam siguranța aia că e al meu pentru totdeauna. Deși pe ascuns (că nu poți zice asta în gura mare fără să fii acuzată) întotdeauna am preferat și admirat curvarii care-și respectă femeile din viața lor (fie ele și mai multe). Dar niciodată n-am zis asta nimănui pentru că în societatea asta este bine să știi când să taci.”

În concluzie, apreciază și fii recunoscătoare pentru bărbații tăi, căci relațiile cu ei îți aduc sens și bucurie. Dacă nu-ți aduc asta și totuși stai acolo, înseamnă că ai niște beneficii sau ești dependentă și aici trebuie să lucrezi. Dacă tot nu-ți convine și strigi la el, pleacă din acea relație, fără să reproșezi omului că nu este așa cum ai visat. Cine ne pune să visăm, fără să fim în contact cu realitatea și cu Omul din fața noastră?

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

3 Comments

  1. Imi place mult cum ti-ai spus punctul de vedere si ca nu ai aberat cum ar fi facut anumte tipe , iar la faza cu eticheta de ” curvar ” eu unu zic ca e putin exagerata…genul ala de tipi ( chiar si eu ) nu cauta sa umple o lista cu nume taiate , cauta sa gaseasca pe cineva cu care sa se simta impliniti si completi si nu vor inceta pana nu gasesc , in schimb magarii , chiar umbla sa taie cat mai multe nume de pe lista aia

Leave a Response