close
no thumb


Țin mine perfect, ca și cum ar fi fost ieri, ziua când am plecat în București(pentru o bună perioadă), iar sora mea mai mare mi-a dat o scrisoare, să o am amintire și să o citesc când mi se face dor de ea( da…de parcă aș fi plecat pe altă planetă….adevărul e că ne iubim mult :P).

Scrisorica aia m-a bântuit până în ziua de astăzi…au fost cuvintele care mi-au dat forță și energie când simțeam că nu mai pot și nici nu mai vreau să mă ridic…și mi-au dat liniște și bucurie când simțeam că-mi merge bine.

Cuvintele de la finalul scrisorii sunau așa: „Îți doresc tot binele din lume…și nu numai, căci știu că prin orice ai trece, vei ieși învingătoare”.

La început m-am înfuriat. Cum adică nu numai tot binele din lume? Păi eu îl vreau tot. Acum dacă se poate.

Mai târziu am înțeles. Nu numai că am crescut, evoluat și dezvoltat pe baza experiențelor vieții mele-bune și nu numai-, însă am fost mereu învingătoare. Oare au fost cuvintele ei ce mi-au intrat în inimă și mi-au rămas ca un tatuaj pe care îl voi vedea tot restul vieții? Nu știu, însă ai nevoie și de încurajări.

Tu ce cuvinte care-ți dau forță ai păstrate în inima ta? Cu ce te-ai hrănit în ultima perioadă? Poate sunt cuvintele cuiva drag ție, poate un citat care ți-a rămas în minte și suflet…dar pot fi și cuvintele tale.

Cu ce cuvinte te încurajezi? Ce-ți spui când lucrurile nu merg așa cum ai vrea tu? Cum e vocea din interiorul tău și cât te încurajează de-a lungul unei zile?

Educ-o să te poarte mereu pe drumurile puterii și a iubirii de sine. deși câteodată te critică, te ceartă, învaț-o cum să te motiveze și spune-ți acele lucruri care-ți dau entuziasmul și energia de a merge mai departe.

Poate că nu ai înțeles acum vreo frază spusă de cineva, însă fii sigur că în momentele grele din viața ta, va apărea acea amintire și vei înțelege că nimic nu e întâmplător.

Poate nu ții minte o încurajare anume sau o propoziție care să-ți redea aripile și cheful de zbor….dar poți oricând să fii tu propria ta voce, propriul tău ghid și să-ți scrii cu afecțiune și admirație primele cuvinte de încurajare. Pentru tine.

Dacă tu consideri că nu ți-a spus nimeni nici o vorbă măreață care să te ajute pe viitor, formulează tu acum una.

Iar eu îți spun că, oricând vei simți că ți-e greu și nu vei vedea clar cărarea pe care trebuie să o apuci..ai încredere și curgi o dată cu viața…nu te opri niciodată din mers.Pauzele pe care ți le iei, să aibă scopul de a te relaxa, revigora, detașa, să fie pauze de bucurie și contemplare, nu de teamă. Viața are un singur sens. Înainte. Iar eu am încredere că  vei găsi mereu drumul spre tine însuți și pacea,liniștea, iubirea, bogăția ce zace înăuntrul tău.

Te imbrățisez cu dragoste și entuziasm.

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

5 Comments

  1. Foarte fain…multumim….chiar e necesar sa ne incurajam ..mai ales cand se pare ca la orizont nimic bun nu se intrevede..:)

  2. Frumos articol, aveam nevoie!
    Cuvintele dupa care ma ghidez in momentul asta sunt All you need is a GOAL and FAITH. Le-am scris sus pe panoul visurilor. Ma ajuta in aceasta perioada de sesiune.

    Pupici si curaj celor care se pregatesc pentru examene!

  3. Multumesc pentru articol si pentru faptul ca ne impartasesti din experientele tale. Mi-a placut foarte mult acest articol si mi-a facut foarte bine fiindca eu aproape tot timpul am primt cuvinte de descurajare nu incurajare.

Leave a Response