close
Dezvoltare personală

Dacă vrei să fii fericit, atunci dă-ți voie să fii!

no thumb
happy_jump

Văd prea multă fugă după fericire, ori aceasta nu există când fugi după ea. Tu nu te-ai speria să vezi pe cineva fugind așa nervos după tine?

Astăzi am avut o conversație interesantă cu o cunoștință, pe care ți-o redau pe scurt mai jos.

– Ce fain de tine că ești fericită. Se vede că strălucești. Vezi dacă ai rezultate bune în toate domeniile? zice ea

– Tu ești fericită? am întrebat-o

– Voi fi fericită când îmi voi cumpăra casa mea, m-am săturat să stau în chirie. Poate că dacă reușesc să-mi dau și licența aia…aș fi chiar împlinită.

– Și prezentului tău ce-i lipsește ca să fii fericită aici și acum?

– Casa și licența, evideeeeent!

– Ok. Pentru ce ești recunoscătoare anul ăsta? Ce s-a întâmplat bun în viața ta?

Mi-a povestit de noua ei relație, de job-ul unde a fost avansată, de pisicile ei care o așteaptă acasă și după trei minute de înșiruit micile reușite, deja se schimbase la față și strălucea și ea. Apoi într-un hohot de râs a spus: aaaaah, văd ce faci!!! Oricum tot vreau casa si licența aia! Dacă aș fi fericită în prezent mă tem că n-aș mai pune osu` la muncă.

Recunoști scenariul de mai sus, da? Majoritatea oamenilor, când mă văd atât de fericită cred că sunt așa datorită rezultatelor mele bune din acest an. Ce nu știu ei de fapt este că am fost fericită dinainte și tocmai starea asta mi-a adus rezultatele dorite în viața mea.

Am =>> Fac =>> Sunt

Dacă tu consideri ecuația de mai sus ca fiind reală, fericirea fuge de tine. Mulți oameni cred că dacă au, atunci vor face și apoi vor fi fericiți. De exemplu Când AM bani, voi CUMPĂRA casa și voi FI fericit.  sau Când AM chef, inspirație, energie, voi FACE ce e necesar pt proiect și voi FI fericit. Dacă abordezi așa viața, e ca și când joci la loto. Iar când ajungi la obiectivul visat, ești fericit maxim 2 zile. Apoi cauți altceva din viitor care să-ți aducă starea mult râvnită.

SUNT =>> FAC =>> AM

Asta este ecuația corectă, din punctul meu de vedere. Pentru că vieții nu îi pasă ce vrei tu, însă îi pasă de energia ce o pui în prezent. Dacă plantezi frustrări, fugă și oboseală nu ai cum să culegi bucurie, preaplin, succes. Secretul este să fii! Și este atât de simplu….de ce te complici, om frumos? Ai învățat că lucrurile trebuie să fie grele, că viața e o lupta…Dacă totul este de fapt simplu?

Exemplu: SUNT fericită, FAC tot ce este necesar pentru visurile mele (dintr-o stare pozitivă) și AM succes în proiectele mele.

Cum să fii fericit?

Pur și simplu dă-ți voie să fii, aici și acum, fără condiții. Lucrează la obiectivele tale. Casa, diplomele, mașina și ce-ți mai dorești tu…au un rol și e foarte bine că ți le dorești. Însă nu neglija prezentul, căci în momentul de acum plantezi emoțiile ce le vei culege mai târziu.

Cu cât vei cultiva mai multă fericire în tine, cu atât viața îți va da mai multe motive să fii fericit.

În discuția de mai sus, știi de ce s-a luminat la față cunoștința mea? Pentru că și-a concentrat atenția pentru câteva minute pe CE ARE, ce poate, pentru ce e recunoscătoare. Ți se pare un secret wow? Știu că nu este. E simplu. Unde îți concentrezi atenția, acolo hrănești cu energia ta. Fii atent la lipsuri și vei pune acolo atâta energie, încât viața îți va da alte milioane de motive să te îngrijorezi și să experimentezi lipsa. Fii atent la micile bucurii, la ceea ce ai, la abundență, iar viața îți va aduce pe tavă exact ceea ce corespunde cu energia ta.

Recunoștința este o modalitate prin care îți poți ridica energia. Admirația este altă cheie utilă care deschide uși. Tu găsește modalitățile tale și folosește-le cu încredere și entuziasm.

Renunță la povestea ta

Dacă vrei să fii fericit, dă-ți voie să fii! Fără povestea pe care ți-o tot repeți. Te-ai atașat de un trecut, de niște răni, de o poveste de tipul „Vai săracul de mine, eu am altă situație, alt caz special.” Când ești dispus să renunți la tot ce te face nefericit, vei ajunge să experimentezi tot ce te face fericit.

Strălucirea vine o dată cu energia ta pozitivă

Credeai că dacă ai succes (orice ai numi succes) ești plin de sclipici și radiezi de atâta fericire? Asta e doar o recompensă a fericirii tale deja existente. Altfel, succesul te va face să te simți și mai mizerabil.

În concluzie, viața e simplă. Evită să o complici încâlcindu-te printre reguli și condiții. Vrei să fii fericit? Atunci dă-ți voie să fii! Să fii tu, autentic, sincer cu tine, curios și deschis la tot ce-ți aduce viața, fără să te grăbești să-i pui eticheta de bun sau rău. Treaba ta e să ai grijă doar de energia ta. E pozitivă?

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

2 Comments

  1. Bine zis, ca intotdeauna! As vrea sa fac o vraja sa le intre asta in cap tuturor persoanelor pe care le cunosc! ;)) Eu de cand fac parte din grupul „Iarta, Iubeste si Fii Liber”si de cand am citit cartile tale si articolele de pe blog, nu mai vad alt fel de a trai! 🙂 Asta datorita tie, Ralu, si a tuturor oamenilor minunati de acolo!

Leave a Response