close
De-ale vieții...cu umor

Adevărul, Inundația și vecina de jos

Când scopul tău (nedeclarat) e să te minți, să găsești vinovați sau să te victimizezi, vei “vedea” doar dovezile necesare ca să continui să-ți faci numărul.

Că doar nu vrei adevărul, vrei să-ți justifici și demonstrezi povestea. N-aș fi simțit asta atât de bine, dacă nu aveam eu niște experiențe în perioada asta să mă văd, iar cea de ieri, când a fost implicată și vecina, a fost cireașa de pe tort. Deci să exemplific:

Ieri am stat aproape toata ziua în genunchi cu lanterna în mână și o cârpă în cealaltă mână, să mă uit cum picură din robinetul (unde e și contorul) de la baie. Inundație la locul muncii. 

Cautat instalatori disponibili (juma` din zi am pierdut-o așa), fugit după cheia de la beci, vorbit cu administratori, președinți de bloc și alți iluștrii.

Până la urmă am găsit niște instalatori obscuri pe net, care n-au rezolvat nimic. Abia azi dimineața, printr-o prietenă, a ajuns la mine un domn simpatic care a rezolvat toată treaba în 15 minute. AMIN!

Ding-dong

În toată zăpăceala asta, vecina de jos suna la ușă cam din 10 în 10 minute, să-l înjure pe vecinul de deasupra mea, că SIGUR de la el e (au mai avut ei niște altercații și de atunci, orice s-ar întâmpla, ăla e de vină).

Mă tot chema la ea să-mi arate tavanul care stă să cadă, eu îmi tot cer scuze și-i spun că o fi și vecinul…dar sigur și de la mine curge, da mă grăbesc să rezolv problema.
– Nu Raluca dragă, de la tine nu e! E numai de la el! zice femeia nervoasă
– Păi haideți să vedeți că e de la mine! Uitați-vă aici jos, la mască. Curge de lângă ăla roșu, vedeți?

Se pune ea pe burtă și cu lanterna în mână și ochelarii pe ochi se uită în masca de sub chiuvetă, unde pereții erau uzi și picura de zor până pe gresia mea.
– Nu! De la tine nu curge. NU CURGE! Îs uzi pereții de la condens.
A venit instalatorul (ăla obscur) și același dialog cu vecina:
– Raluca! Nu e de la tine, e doar de la idiotu` ăla de sus!
– Doamnă dragă, tocmai se uită individu ăsta și vede că picură, deci e de la mine.
– Nu, e imposibil.
– eh, mie mi-ar conveni să nu fie de la mine inundația. Da e cam prea evident ca să mă mint. Se aude, se vede, se simte.
– Lasă! Vorbesc eu cu nenorocitu` ăla! că io-s mai aprigă! împuțitu…………(și sute de înjurături)

Azi dimineața:

Venit instalator numărul 2 (ăla de treabă). Vecina la ușă, cu mâinile-n șold.
– Așa-i că nu curge de la ea?
– Ba da, e aici problema. La olandeză, zice omu calm și pregătit cu sculele-n mână, să rezolve problema picurătoare.
– Nu dom`le, nu-i de la ea! E numa de la vecinul!
– Doamnă! La vecinu de sus e rezolvat, nu e nimic la el, am fost să verific. De la ea curge acum, insistă instalatorul, în timp ce eu privesc tot show-ul fascinată și nu știam dacă mai are rost să o conving de evident pe tanti vecină sau doar să privesc fascinată și să iau aminte la momentele când vreau eu cu orice preț să mă mint.

După 15 min:

– Gata! Am rezolvat! Nu mai picură de nicăieri.
Vecina nervoasă, urlând și mai tare, de data asta pe casa scării, timp în care toți vecinii care mai erau pe-acasă au ieșit să vadă ce-i baiu:
– BA MAI CURGE! DE LA NESIMȚITU ĂSTA DE P…CĂ EL E DE VINĂ!!!!! De la fata asta nici un picur nu a curs. De la ăsta de sus curge!

Instalatorul zâmbind și-a adunat jucăriile și s-a strecurat afară din casă.

Eu am mai rămas vreo 20 min și am auzit cum vecinul de sus e de vină pentru tot și toate.

De la mine nu a picurat nimic. Deloc. Niciodată.

Leave a Response