close

recunostinta

Acum câțiva ani, stăteam noaptea (pentru că era liniște) la masa din bucătărie, acasă la părinții mei și-mi desenam viitorul. Pe anumite foi, desenam locul unde voi locui singură. Pe altele, era pictată misiunea mea, oamenii pe care voiam să-i cunosc și activitățile care mă entuziasmează. Desigur, era trecut și visul de a avea acest site. 

A fost o perioadă magică. Eram fericită să visez la apă caldă, chiar când mă spălam cu apă rece și aveam încredere că voi ajunge să-mi văd propriile desene, prinzând viață.

Când am realizat că visele mele au devenit realitate, n-am putut decât să țopăi de fericire și apoi să adorm liniștită cu un “Mulțumesc” în gând.

Anul trecut, am avut o perioadă în care am fost nemulțumită de mine și voiam să fac mai multe, să am mai mult timp și eram supărată aparent fără motiv. Atunci mi-a căzut o carte în mână. Deși am mai citit-o și nu părea să aibă legătură cu situația mea, dacă tot mi-a ieșit în cale din nou, am recitit-o cu interes. Am ajuns la o frază cum că fiecare zi are o comoară. Și scria așa:  “Ia o pauză. Acum. Oprește-te. Și uită-te în jur.”

M-am uitat și am început să plâng de recunoștință. Mi-am dat seama că tot ce aveam în jur, era ceva ce eu cândva doar am visat. Eu locuind singură și simțindu-mă acasă, floarea de pe dulap, cărțile din bibliotecă, panoul cu vise, care erau majoritatea bifate. Tot ce aveam în jur era ceva ce eu mi-am dorit cândva și tot ce trăiam era ceva ce a fost cândva doar scris într-un caiet cu vise.

Ce se întâmplă de fapt?

În goana după scopurile noastre, uităm să ne oprim să vedem ce am realizat deja. Suntem nemulțumiți și vrem tot mai mult, însă omitem cine am devenit deja pe parcursul drumului.

După acel moment de nemulțumire, m-am decis să am o zi pe săptămână care e doar a mea. O zi dedicată recunoștinței, în care mă gândesc ce am realizat, ce am învățat, unde am greșit și ce lecții mi-am luat de acolo. Și aceea este ziua când mă și relaxez. Nu răspund la telefoane, nu fac nimic altceva decât să mă bucur de mine, să mă joc, să-mi pun întrebări.

Ia o pauză

Știu că e tentant să-ți dorești tot mai mult și cum ai realizat ceva, să te gândești la pașii pentru visul următor, însă ia o pauză și inspiră bucuria aia. Observă ce s-a schimbat la tine, la viața ta. Sărbătorește rezultatele tale, oricât ar fi de mici.

Cred în acțiune și am mai zis deja că oricât ai visa, trebuie să te miști în direcția visurilor tale dacă vrei rezultate. Doar ține minte în timp ce te miști, să admiri și peisajul. Ia o pauză, fii prezent. Întreabă-te, ce ai realizat și învățat luna aceasta? Dar săptămâna care a trecut? Ce s-a schimbat în anul care trece?

Fii recunoscător

Astăzi ai ajuns într-un loc unde cândva doar visai să fii. Conștient sau inconștient, tu ai ales să trăiești experiența de astăzi. Bucură-te de ea. Dacă nu ești mulțumit de viața ta, bucură-te că ai șansa să o schimbi.

Dacă ești mulțumit, cumpără o sticlă de vin și sărbătorește-te.

pozaFii prezent la viața ta

Zilele când îmi desenam viitorul erau magice pentru că eram prezentă la ce făceam și mă bucuram de proces. Îmi plănuiam viitorul, dar în prezent. Și absorbeam fiecare emoție.  Acum știu că acele momente au fost foarte importante, dar știu și că nu mă voi mai întâlni cu ele. Îmi amintesc cu drag de acele zile și zâmbesc uitându-mă prin caietele mele, știind că nu mă voi mai întâlni cu emoția primului scop, a primei foi scrise. Așadar, bucură-te de prezent, căci aici și acum îți construiești viitorul. 

Garanție

Dacă vrei o garanție că tot ce faci astăzi va avea un ecou pozitiv în viitor, garanția aia ești tu! Dacă perseverezi și pui dragoste în planurile tale, vei ajunge acolo unde îți dorești. Întrebarea nu e dacă vei reuși, ci când/în cât timp. 

În concluzie, fă-ți un plan să știi unde vrei să ajungi și acționează, însă  fă-ți timp și să te bucuri de ce ai realizat până acum. Fii mulțumit de ceea ce ai deja, ca să poți înainta cu spor înspre un viitor și mai luminos.

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

5 comentarii

    1. Adriana, vezi ce te face sa decalezi. Poate scopul nu te motiveaza suficient sau ti se pare prea mare si indepartat. Imparte-l in pasi mici in asa fel incat sa ti se para usori si realizabili.

Leave a Response