Ralicilina zilei – Oportunități

Ralicilina zilei – Oportunități

Știu că renumitul spirit al sărbătorilor poate să fie o sursă de stres, tristețe sau oboseală pentru mulți oameni, așa că m-am gândit pe scurt să scriu câteva idei pe care le văd, ca să transformi perioada asta în oportunitate.

  1. Dacă faci curățenie în casă, amintește-ți să faci și printre obiectele vechi care nu-ți mai trebuie sau care îți aduc amintiri neplăcute. Apoi, fă curățenie și-n tine…că dacă strălucește casa, dar înăuntru e mohorât…acei nori se vor reda și-n locuința ta.
  2. În caz că ești singur și nu ști ce să faci în perioada asta (mai ales în era Covidel), notează-ți bine în tine și-n afară că oamenii si legăturile sunt importante și e firesc să simți asta. Însă acceptarea importanței oamenilor e motiv de recunoștință, așadar vezi cu cine n-ai vorbit de mult și scrie-i/sună-l. Sau poți petrece cu cineva drag sau cineva abia cunoscut (de ce nu?) pe zoom/skype/facebook video. Când te simți mai singur…ignori oamenii pe care i-ai amânat, sunt cu/pentru tine, te-au ajutat etc.
  3. Dacă te stresezi prea mult cu mâncarea și să faci familia mulțumită, te rog amintește-ți că starea ta veselă, senină este o ofertă mai bună decât niște sarmale.

Într-un an, n-am avut bani de sărbători decât de niste pufarini, un cozonac și-un vin ieftin la sticlă de plastic de 2 l. Dar am fost bucuroasă c-am avut o companie cu care să împart pufarinii ăia și ne-am amuzat copios. De noi, de situație, de viață. Până la urmă…dacă e sărbătoare, să fie! În orice condiții.

  • Vezi ce îți lipsește acum în viața ta și fă din acele lucruri o prioritate. Nu de la anul. De acum. Și vezi ce poți face chiar acum ca să te îndrepți în direcția aia. Nu subestima pașii mărunți. Și o listă cu o mică strategie, un telefon dat poate, 1 leu economisit sau orice aparent banal…poate să fie un pas mare.
  • Pune-ți gândurile la îndoială. Dacă nu te-a prins în toane prea bune perioada asta…ai o mulțime de gânduri care produc victimizare, învinovățire, furie, supărare, deznădejde. Nu le crede chiar pe toate. Mintea asta te cam minte, că știe că o crezi repede. Tu ia-ți cinci minute și caută acele gânduri, abordări sau atitudini care produc stări mai eficiente. Ai destul timp în rest, să gândești și ineficient. Dar 5 minute fac minuni câtedată.
  • Caută oportunitatea din fiecare mic sau mare necaz. Provoacă-te să te joci puțin, fără să aștepți neapărat un rezultat anume și caută ca un copil curios…care e oportunitatea.

Soluțiile se ascund adesea în enunțul problemei!

Raluca Muresan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.