close
1119202-innovative-giving-a-collection-of-charitable-choices-rotator

După câteva zile în care am ales să mă bucur de liniște și să mă deconectez de tot, m-am întors recunoscătoare pentru iubire, râsete și viață, iar acum îți scriu pe scurt despre priorități.

Ai auzit vreodată oameni care spun că nu au timp( pentru tine sau în general )? Că nu au suficienți bani pentru ceva ce vor să-și cumpere, că le e greu să facă o schimbare și/sau că și-ar dori să facă mai multe lucuri, însă nu pot? Tu ai spus vreodată că nu ai timp? Spui des că e greu sau că nu ai bani?

Știi și tu că cele de mai sus sunt scuze, iar astăzi îți spun de ce.

Orice trăiești în prezent e o chestiune de priorități. Să le luăm pe rând, pe cele mai cunoscute.

Nu am timp să mă întâlnesc cu prietenii mei.” De fapt, în momentul ăsta nu este o prioritate pentru tine să îți faci timp să bei cu ei o cafea. Poate preferi să muncești la visele tale sau pur și simplu să stai în casă. Însă ai avea timp dacă ai vrea cu adevărat să-i vezi.

E greu să spui cuiva “Știi, nu am chef acum să ne întâlnim pentru că am alte priorități” și te poți teme că celălalt se simte lezat. Însă e mai ok să-i minți în față ( sau la telefon ) că ești atât de ocupat încât nu ai jumătate de oră liberă?

“Aș vrea să-mi cumpar X lucru, însă nu am bani.” Ți-ai dorit vreodată ceva din tot sufletul tău? Te-ai gândit atunci că nu ai de unde să dai atâția bani sau ți-ai pus mintea la contribuție să găsească soluții?

Dacă te gândești că nu ai bani, nu e o prioritate maximă să-ți cumperi acel lucru. Și se prea poate ca nici banii să nu fie o prioritate în acest moment, dacă nu te gândești cum să faci mai mulți.

“Aș vrea să schimb viața mea în bine, însă e mult prea greu”. Da, e greu pentru că nu e o prioritate pentru tine să o schimbi. La articolul trecut mi-a scris cineva într-un comentariu că schimbarea apare atunci când ți-e lehamite de suferință și ești hotărât să trăiești altceva. Doar atunci când te-ai săturat efectiv să mai suferi, vei schimba asta. Și sunt perfect de acord. Dacă încă tu cauți un umăr pe care să plângi, încă nu te-ai săturat și deocamdată prioritatea ta este să primești atenție, compasiune, afecțiune.

Amintește-ți de un moment când te-ai săturat de o stare sau situație. Ai stat atunci pe gânduri și ai apucat să plângi prea mult? Sau ai zis stop și ai fost atât de hotărât, încât ai făcut orice schimbare era necesară?

Dacă atunci când cineva te încurajează, tu spui că e ușor să vorbească, dar viața ta e mult mai complicată, atunci prioritatea ta este să fii înțeles și apoi lăsat în pace.

Orice ai face sau ai trăi, e doar o chestiune de priorități și nu poți da vina pe nimeni pentru viața ta, căci tu ești personajul principal din poveste. Ce poți face însă, e să iei o altă alegere. Să reconsideri ceea ce e important pentru tine și să acționezi în acea direcție.

Poate că nu ai timp, însă dacă timpul devine o prioritate pentru tine, vei face în așa fel încât să te organizezi mai bine.

Poate nu ai bani pentru ceea ce-ți dorești, însă dacă e important pentru tine, ori vei reduce din anumite cheltuieli, ori vei face în așa fel încât să câștigi mai mult. Fără scuze.

Poate ți se pare greu să faci anumite schimbări, însă dacă îți dorești din tot sufletul să faci ceva, vei persevera și vei căuta modalități de a reuși.

Orice ai alege, e decizia ta. 

Iubirea, prietenii, banii, schimbarea, fericirea, fie sunt priorități și le faci loc în viața ta, fie în acest moment, sunt mai importante alte lucruri pentru tine.

Tu ce priorități ai? Trăiești conform cu valorile tale și ceea ce-ți dorești?

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

2 comentarii

  1. Foarte frumos, articolul, Raluca! Felicitari!

    Incerc sa nu mai las pe nimeni sa imi afecteze ceea ce vreau sa fac, adica deciziile pe care eu vreau sa le iau.

    Dar ce sa fac daca oamenii din jur, uneori chiar si parintii, ma descurajeaza fara ca eu sa le cer parerea?

    Multumesc , te pup :*

Leave a Response