Ralicilina zilei – A vorbit deja

Ralicilina zilei – A vorbit deja

Recunoștința pentru un celălalt pe care-l consideri important în viața ta nu se exprimă prin cuvinte de iubire mecanice sau clișee, nici printr-o listă de mulțumesc-uri de bifat și nici prin emoții copleșitoare care te fură de nu mai ești prezent fix la om.

Dacă ești recunoscător pentru prezența cuiva, asta se vede în raportările, stările și deciziile din fiecare moment a vieții tale

Recunoștința se vede după cum te înfrupți din timpul petrecut împreună, având o stare faină, cum îl ajuți să-și depășească niște limite, dar și cum îl lași în sufletu’ tău să te ajute el pe tine să-ți depășești blocaje, din cum colaborezi cu ce aveți la dispoziție și cum exprimi adevăruri dificile, fără să maschezi cine ești și ce vrei.

Dacă ești recunoscător pentru cineva, atunci lași cuvintele deoparte și îți exprimi mulțumirea prin gesturi care îmbunătățesc și viața ta și legătura voastră.

Te lași inspirat/ă și iei decizii care să aducă un plus de echilibru și armonie. Și-n tine și-n relație.

Și căutați să rezolvați cât mai eficient conflictele.

O relație nu presupune cuvinte mari, ci mai degrabă o colaborare mare.

Cum putem să ne luăm din bagaje ca să ne fie mai ușor, cum putem deveni mai eficienți în viața proprie, cum ne vedem dincolo de cuvintele noastre, cum (ne) inspirăm, ce putem face CONCRET pentru nevoile, visurile și pt a îmbunătăți viața noastră.

Când te folosești excesiv de cuvinte e posibil să o faci pentru a mușamaliza (până și față de tine) lipsa de decizii și implicare.

Cuvintele de iubire și mulțumesc-urile dacă apar…vin apoi pe un fond relaxat sau amuzat, sincer, fără copleșeli și fără necesitatea de-a exprima musai, căci tot ce faci și ești…a vorbit deja despre ceea ce simți.

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *