STEPLEX gel: cum se utilizează, dozaj, efecte secundare, contraindicații, cum funcționează

Tratamentul adecvat și respectarea instrucțiunilor de utilizare sunt aspecte fundamentale în recuperarea și tratarea bolilor, inclusiv a bolilor articulare. În acest articol, vom vorbi despre utilizarea gelului STEPLEX, vom aborda dozajul, efectele secundare și contraindicațiile și vom explica în detaliu modul în care funcționează.

STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

STEPLEX: Indicații de utilizare

 • Artrita reumatoidă
 • Osteoartrita
 • Bursita
 • Tendinita
 • Sinovita
 • Gonartroza
 • Tenosinovita
 • Epicondilita
 • Artrita psoriazică
 • Spondilita anchilozantă

STEPLEX Gel este un tratament eficient pentru o gamă largă de afecțiuni articulare, oferind beneficii semnificative în ceea ce privește reducerea durerii, a inflamației și îmbunătățirea mobilității articulare.

STEPLEX cum se utilizează

Gel STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Cum acționează STEPLEX gel

 • Etapa 1: Primele 7 zile de utilizare. În primele zile de utilizare a produsului, principiile active încep să fie absorbite de piele și să pătrundă în țesuturile articulare. Mentolul și capsaicina exercită efecte imediate de răcire și încălzire asupra zonei afectate, reducând senzația de durere și inflamație. Aceste substanțe acționează prin stimularea receptorilor specifici din piele, care transmit semnale către sistemul nervos central pentru a modula senzația de durere.
 • Etapa 2: Zilele 8-15 de utilizare. În această etapă, ginkgo biloba și extractul de castan de cal își intensifică acțiunea asupra circulației sanguine și inflamației. Ginkgo biloba stimulează fluxul de sânge către articulații, îmbunătățind astfel aportul de oxigen și substanțe nutritive necesare pentru vindecarea țesuturilor afectate. Extractul de castan de cal acționează asupra mediatorilor inflamatori, reducând producția de citokine și prostaglandine care contribuie la inflamație și durere.
 • Etapa 3: Zilele 16-23 de utilizare. Pe măsură ce tratamentul continuă, cofeina și extractul de lămâie își amplifică efectele benefice asupra proceselor inflamatorii și de regenerare tisulară. Cofeina acționează ca un agent sinergic, amplificând efectele celorlalte ingrediente active și îmbunătățind absorbția lor în țesuturi. Extractul de lămâie contribuie la întărirea sistemului imunitar local și la reducerea stresului oxidativ, favorizând vindecarea articulațiilor afectate.
 • Etapa 4: Zilele 24-30 de utilizare. În ultima etapă a celor 30 de zile de utilizare continuă, produsul și-a consolidat efectele terapeutice, asigurând o reducere semnificativă a durerii și inflamației articulare. Mecanismele de acțiune ale ingredientelor active s-au sincronizat pentru a maximiza eficacitatea tratamentului, oferind o ameliorare durabilă a simptomelor. În acest stadiu, pacienții observă o îmbunătățire semnificativă a mobilității și calității vieții, fără efecte secundare semnificative.

STEPLEX gel

Gel STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Cum se utilizează STEPLEX gel, dozaj

Înainte de a aplica STEPLEX Gel, asigurați-vă că zona afectată este curată și uscată. Spălați pielea cu apă și săpun și frecați-o ușor pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau alte produse cosmetice.

Apoi, aplicați o cantitate mică de gel pe zona afectată și masați ușor până când gelul este complet absorbit de piele. Pentru o acoperire uniformă, puteți folosi mișcări circulare sau de masaj pentru a întinde gelul pe întreaga suprafață a articulației sau a zonei dureroase.

Recomandarea generală este de a aplica gelul de 3 ori pe zi sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Este important să respectați această frecvență pentru a menține concentrația optimă de ingrediente active în zona afectată și pentru a obține rezultatele dorite în timp util. După aplicarea gelului, trebuie să masați ușor zona afectată timp de câteva minute. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea circulației sanguine locale și la sporirea efectului terapeutic.

Pentru a evita posibilele iritații sau disconfort, evitați contactul direct al gelului cu ochii sau cu alte zone sensibile ale corpului, cum ar fi membranele mucoase ale nasului sau gurii. În caz de contact accidental, clătiți imediat zona respectivă cu apă din abundență.

Interacțiunea cu alte medicamente

Interacțiunile lui STEPLEX Gel cu alte medicamente pentru articulații nu prezintă, în general, niciun risc. Compoziția avansată a gelului include ingrediente naturale care sunt absolut compatibile cu majoritatea medicamentelor utilizate pentru tratamentul bolilor articulare, fără a provoca interacțiuni negative.

Utilizarea gelului în combinație cu alte medicamente poate chiar spori efectul terapeutic al acestora. Ingredientele active ale gelului ajută la reducerea inflamației și a durerii la nivelul articulațiilor, completând efectul altor medicamente și îmbunătățind rezultatele tratamentului. Gelul poate fi utilizat cu ușurință în combinație cu medicamente orale, injecții sau fizioterapie.

STEPLEX Gel

Gel STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Consultați celelalte articole ale noastre despre STEPLEX Gel – cel mai bun remediu natural pentru tratarea bolilor articulațiilor din România!

STEPLEX gel: preț, farmacia Tei, Catena, Dr Max, tratamentul bolilor articulare de la producător

STEPLEX Gel: compoziție chimică, substanță activă, ingrediente naturale

STEPLEX: opinii, recenzii ale medicilor, forum, recomandări și comentarii

Efecte secundare și contraindicații

STEPLEX Gel are un profil de siguranță ridicat și nu au fost identificate efecte secundare semnificative în studiile clinice. Cu toate acestea, în cazuri rare, pot apărea reacții cutanate minore, cum ar fi iritații sau roșeață. Aceste efecte sunt de obicei tranzitorii și nu necesită întreruperea tratamentului.

De asemenea, este important de reținut că unele persoane pot avea intoleranță individuală la anumite componente ale gelului. Dacă apare o reacție alergică sau neplăcută după utilizarea gelului, se recomandă să întrerupeți utilizarea și să vă adresați medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru sfaturi suplimentare.

Gelul nu este recomandat pentru utilizare la femeile însărcinate și la cele care alăptează, deoarece nu există date suficiente pentru a evalua siguranța utilizării sale în aceste situații specifice.

Tabel cu instrucțiuni de utilizare a STEPLEX gel

Aspect Detalii
Indicații de utilizare – Tratamentul bolilor articulare, inclusiv artrita, osteoartrita, bursita, sinovita, etc.
– Ameliorarea durerii, inflamației și disconfortului articular.
– Îmbunătățirea mobilității și flexibilității articulațiilor.
Cum acționează STEPLEX – Acțiune sinergică a ingredientelor active, cum ar fi mentolul, ginkgo biloba, capsaicina, extract de castan de cal, cofeină și extract de lămâie.
– Mentolul și capsaicina acționează ca analgezice locale, reducând senzația de durere.
– Ginkgo biloba și extractul de castan de cal îmbunătățesc circulația sanguină și reduc inflamația.
– Cofeina amplifică efectele celorlalte ingrediente și îmbunătățește absorbția lor.
– Extractul de lămâie contribuie la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației.
Cum se folosește STEPLEX – Aplicați local de 3 ori pe zi pe zonele afectate.
– Durata recomandată a tratamentului este de minim 30 de zile.
Interacțiunea cu alte mijloace de tratament – Gelul STEPLEX poate fi utilizat în mod concomitent cu alte medicamente pentru tratamentul afecțiunilor articulare, fără a afecta negativ efectele acestora.
– Poate îmbunătăți efectul terapeutic al altor medicamente utilizate simultan.
Efecte secundare și contraindicații – Nu au fost identificate efecte secundare semnificative în timpul studiilor clinice.
– Posibile reacții minore la nivelul pielii, cum ar fi iritația sau roșeața, în cazuri rare.
– Intoleranță individuală la anumite ingrediente poate să apară; se recomandă oprirea utilizării și consultarea unui medic în cazul apariției unor reacții alergice.
– Nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează din lipsă de date privind siguranța utilizării în aceste situații specifice; consultarea unui medic este recomandată.

Întrebări frecvente (FAQs)

Cum se aplică gelul STEPLEX?
Gelul trebuie aplicat pe zonele afectate ale articulațiilor de 3 ori pe zi.
Care este durata recomandată a tratamentului cu gelul STEPLEX?
Pentru rezultate optime, se recomandă utilizarea gelului timp de cel puțin 30 de zile.
Pot utiliza alte medicamente topic împreună cu gelul STEPLEX?
Da, gelul poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente fără probleme.
STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Site-ul oficial al producătorului. Reducere de 50% garantată
Share to friends
Katie Knight

Fondator și redactor-șef al Entuziasm.ro. Doctor în științe medicale, farmacolog.

STEPLEX®
Add a comment