Instrucțiuni de utilizare a gelului STEPLEX

Tratamentul adecvat și respectarea instrucțiunilor de utilizare reprezintă aspecte fundamentale în procesul de recuperare și gestionare a afecțiunilor medicale, inclusiv a bolilor articulare. O abordare corectă, susținută de dovezi științifice, poate maximiza eficacitatea tratamentului și poate contribui la îmbunătățirea calității vieții. În acest sens, gelul STEPLEX, un tratament inovator pentru bolile articulare, oferă instrucțiuni de utilizare clare și precise, care trebuie urmate cu strictețe pentru a obține rezultatele dorite.

STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Site-ul oficial al producătorului. Reducere de 50% garantată

Este important să se sublinieze că procurarea produsului trebuie să se facă exclusiv de pe site-ul oficial al producătorului, pentru a evita riscul achiziționării unor produse contrafăcute sau expirate.

STEPLEX: Indicații de utilizare

Gelul STEPLEX reprezintă o soluție inovatoare în tratarea bolilor articulare, oferind o combinație unică de ingrediente active cu efecte benefice asupra durerii, inflamației și mobilității articulațiilor.

Indicații de utilizare:

 • Artrita reumatoidă:
  Gelul STEPLEX este eficient în tratarea artritei reumatoide datorită conținutului său de mentol și capsaicină. Mentolul oferă un efect de răcire, reducând senzația de durere și inflamație prin activarea receptorilor de răcire TRPM8 de pe neuronii senzitivi. Capsaicina, pe de altă parte, inhibă transmiterea semnalelor de durere la nivelul măduvei spinării prin activarea receptorilor de vaniloid TRPV1, reducând astfel senzația de durere și inflamație.
 • Osteoartrita:
  Pentru osteoartrită, gelul STEPLEX acționează prin ginkgo biloba și extractul de castan de cal. Ginkgo biloba stimulează circulația sanguină și reduce inflamația prin inhibarea factorului de necroză tumorală alfa (TNF-α), care este implicat în procesele inflamatorii articulare. Extractul de castan de cal conține compuși antioxidanți și antiinflamatori care reduc stresul oxidativ și inflamația în articulații.
 • Bursita:
  Pentru bursită, gelul STEPLEX acționează prin mentol și capsaicină pentru a reduce durerea și inflamația locală. Mentolul exercită un efect analgezic prin blocarea canalelor de sodiu și potasiu la nivelul neuronilor senzitivi, reducând astfel transmiterea semnalelor de durere. Capsaicina, prin activarea receptorilor de vaniloid TRPV1, induce o senzație de căldură care distruge fibrele nervoase senzoriale responsabile de transmiterea durerii.
 • Tendinita:
  Pentru tendinită, gelul STEPLEX acționează prin cofeină și extractul de lămâie. Cofeina are efecte analgezice și antiinflamatorii prin inhibarea receptorilor de adenozină și activarea căilor de inhibiție a durerii în măduva spinării. Extractul de lămâie conține antioxidanți care protejează împotriva stresului oxidativ și a deteriorării celulare, ajutând la reducerea inflamației în țesuturile tendinoase.
 • Sinovita:
  Pentru sinovită, gelul STEPLEX acționează prin mentol și ginkgo biloba. Mentolul oferă un efect de răcire și analgezic, reducând durerea și inflamația în membrana sinovială a articulațiilor. Ginkgo biloba inhibă enzimele implicate în procesele inflamatorii, precum ciclooxigenaza și lipo-oxigenaza, reducând astfel inflamația și edemul în articulații.
 • Gonartroza:
  Pentru gonartroză, gelul STEPLEX acționează prin capsaicină și extract de castan de cal. Capsaicina exercită efecte analgezice prin activarea receptorilor de vaniloid TRPV1, reducând senzația de durere în genunchi. Extractul de castan de cal conține compuși antiinflamatori care reduc inflamația și durerea asociată cu gonartroza prin inhibarea producției de citokine proinflamatorii.
 • Tenosinovita:
  Pentru tenosinovită, gelul STEPLEX acționează prin mentol și cofeină. Mentolul oferă un efect de răcire și analgezic prin activarea receptorilor de răcire TRPM8, reducând durerea și inflamația în țesuturile tenosinoviale. Cofeina stimulează căile de inhibiție a durerii în măduva spinării, reducând transmiterea semnalelor de durere la nivel central.
 • Epicondilita:
  Pentru epicondilită, gelul STEPLEX acționează prin ginkgo biloba și extract de lămâie. Ginkgo biloba inhibă producția de prostaglandine și leucotriene, substanțe implicate în procesele inflamatorii și durerea asociată cu epicondilita. Extractul de lămâie conține antioxidanți care reduc stresul oxidativ și inflamația în țesuturile din jurul cotului afectat.
 • Artrita psoriazică:
  Pentru artrita psoriazică, gelul STEPLEX acționează prin mentol și capsaicină. Mentolul oferă un efect analgezic și antiinflamator prin activarea receptorilor de răcire TRPM8, reducând senzația de durere și inflamație în articulațiile afectate. Capsaicina exercită efecte analgezice prin activarea receptorilor de vaniloid TRPV1, reducând transmiterea semnalelor de durere la nivel central.
 • Spondilita anchilozantă:
  Pentru spondilita anchilozantă, gelul STEPLEX acționează prin extract de castan de cal și cofeină. Extractul de castan de cal conține compuși antiinflamatori care reduc inflamația și durerea în articulațiile coloanei vertebrale afectate. Cofeina stimulează căile de inhibiție a durerii în măduva spinării, reducând transmiterea semnalelor de durere la nivel central.

Prin urmare, gelul STEPLEX este un tratament eficient pentru o gamă variată de afecțiuni articulare, oferind beneficii semnificative în reducerea durerii, inflamației și îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

STEPLEX cum se utilizează

STEPLEX. Tratamentul articulațiilor. Comandați o consultație gratuită.

Cum acționează STEPLEX gel

În această recenzie, vom explora modul în care produsul acționează în organism pe parcursul unei perioade de 30 de zile de utilizare continuă, oferind o înțelegere detaliată a mecanismului său de acțiune.

Etapa 1: Primele 7 zile de utilizare

În primele zile de utilizare a produsului, principiile active încep să fie absorbite de piele și să pătrundă în țesuturile articulare. Mentolul și capsaicina exercită efecte imediate de răcire și încălzire asupra zonei afectate, reducând senzația de durere și inflamație. Aceste substanțe acționează prin stimularea receptorilor specifici din piele, care transmit semnale către sistemul nervos central pentru a modula senzația de durere.

Etapa 2: Zilele 8-15 de utilizare

În această etapă, ginkgo biloba și extractul de castan de cal își intensifică acțiunea asupra circulației sanguine și inflamației. Ginkgo biloba stimulează fluxul de sânge către articulații, îmbunătățind astfel aportul de oxigen și substanțe nutritive necesare pentru vindecarea țesuturilor afectate. Extractul de castan de cal acționează asupra mediatorilor inflamatori, reducând producția de citokine și prostaglandine care contribuie la inflamație și durere.

Etapa 3: Zilele 16-23 de utilizare

Pe măsură ce tratamentul continuă, cofeina și extractul de lămâie își amplifică efectele benefice asupra proceselor inflamatorii și de regenerare tisulară. Cofeina acționează ca un agent sinergic, amplificând efectele celorlalte ingrediente active și îmbunătățind absorbția lor în țesuturi. Extractul de lămâie contribuie la întărirea sistemului imunitar local și la reducerea stresului oxidativ, favorizând vindecarea articulațiilor afectate.

Etapa 4: Zilele 24-30 de utilizare

În ultima etapă a celor 30 de zile de utilizare continuă, produsul și-a consolidat efectele terapeutice, asigurând o reducere semnificativă a durerii și inflamației articulare. Mecanismele de acțiune ale ingredientelor active s-au sincronizat pentru a maximiza eficacitatea tratamentului, oferind o ameliorare durabilă a simptomelor. În acest stadiu, pacienții observă o îmbunătățire semnificativă a mobilității și calității vieții, fără efecte secundare semnificative.

STEPLEX. Tratamentul articulațiilor cu remedii naturiste. 50% reducere!

În concluzie, produsul reprezintă o opțiune terapeutică eficientă și sigură pentru gestionarea afecțiunilor articulare, oferind un mecanism complex de acțiune care vizează multiple aspecte ale procesului inflamator și al durerii.

Cum se utilizează STEPLEX gel, dozaj

Utilizarea corectă a gelului STEPLEX este crucială pentru obținerea rezultatelor optime în tratarea afecțiunilor articulare. Dozajul și modul de aplicare sunt factori cheie care trebuie respectați pentru a maximiza eficacitatea tratamentului și pentru a evita eventualele efecte adverse.

 • Pasul 1: Curățare și pregătire:
  Înainte de aplicarea gelului STEPLEX, asigurați-vă că zona afectată este curată și uscată. Spălați pielea cu apă și săpun și ștergeți-o cu grijă pentru a îndepărta orice urme de murdărie sau alte produse cosmetice.
 • Pasul 2: Aplicare:
  Aplicați o cantitate mică de gel pe zona afectată și masați ușor până când gelul este complet absorbit în piele. Pentru a asigura o acoperire uniformă, puteți utiliza mișcări circulare sau de masaj pentru a distribui gelul pe întreaga suprafață a articulației sau a zonei dureroase.
 • Pasul 3: Frecvența utilizării:
  Recomandarea generală este să aplicați gelul de 3 ori pe zi sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Este important să respectați această frecvență pentru a menține concentrația optimă de substanțe active în zona afectată și pentru a obține rezultatele dorite în timp util.
 • Pasul 4: Masaj suplimentar:
  După aplicarea gelului, puteți continua să masați ușor zona afectată timp de câteva minute. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine locale și la potențarea efectului terapeutic al gelului STEPLEX.

Pentru a evita eventualele iritații sau disconfort, asigurați-vă că evitați contactul direct al gelului cu ochii sau alte zone sensibile ale corpului, cum ar fi mucoasele nazale sau bucale. În caz de contact accidental, clătiți imediat zona cu apă din abundență.

STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Site-ul oficial al producătorului. Reducere de 50% garantată

Interacțiunea cu alte mijloace de tratament al afecțiunilor articulare

Interacțiunea gelului STEPLEX cu alte medicamente destinate tratamentului articulațiilor este în general benefică și nu prezintă riscuri semnificative. Iată câteva motive pentru care gelul poate fi utilizat în siguranță împreună cu alte medicamente:

 • Compatibilitatea ingredientelor active: Compoziția avansată a gelului include ingrediente naturale cu proprietăți antiinflamatoare și analgezice, cum ar fi mentolul, ginkgo biloba și capsaicina. Aceste substanțe sunt compatibile cu majoritatea medicamentelor utilizate în tratamentul afecțiunilor articulare, fără a produce interacțiuni negative.
 • Potențarea efectului terapeutic: Utilizarea gelului  în combinație cu alte medicamente poate amplifica efectul terapeutic al acestora. Ingredientele active din gel pot contribui la reducerea inflamației și a durerii articulare, completând acțiunea altor tratamente și îmbunătățind astfel rezultatele tratamentului.
 • Oferă opțiuni terapeutice suplimentare: Gelul poate fi utilizat în asociere cu alte forme de tratament pentru articulații, cum ar fi medicamentele orale, injecțiile sau terapia fizică. Această combinație de terapii poate oferi beneficii multiple și poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu afecțiuni articulare.

Consultați celelalte articole ale noastre despre STEPLEX Gel – cel mai bun remediu natural pentru tratarea bolilor articulațiilor din România!

STEPLEX gel: preț, farmacia Tei, Catena, Dr Max, tratamentul bolilor articulare de la producător

STEPLEX Gel: compoziție chimică, substanță activă, ingrediente naturale

STEPLEX: opinii, recenzii ale medicilor, forum, recomandări și comentarii

Efecte secundare și contraindicații

Gelul STEPLEX este asociat cu un profil de siguranță ridicat, iar în timpul studiilor clinice nu au fost identificate efecte secundare semnificative. Cu toate acestea, în cazuri rare, pot apărea reacții minore la nivelul pielii, cum ar fi iritația sau roșeața. Aceste efecte sunt de obicei tranzitorii și nu necesită în mod obișnuit întreruperea tratamentului.

Totuși, este important de menționat că unele persoane pot prezenta intoleranță individuală la anumite ingrediente din compoziția gelului. În cazul în care apare orice reacție alergică sau neplăcută după aplicarea gelului, este recomandat să încetați utilizarea și să consultați un medic sau farmacist pentru recomandări suplimentare.

STEPLEX. Accesați site-ul oficial al producătorului

De asemenea, gelul STEPLEX nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, deoarece nu există suficiente date pentru a evalua siguranța utilizării acestuia în aceste situații specifice. În aceste cazuri, este indicat să se consulte un medic înainte de a utiliza orice formă de tratament pentru articulații.

Tabel cu instrucțiuni de utilizare a STEPLEX gel

Aspect Detalii
Indicații de utilizare – Tratamentul bolilor articulare, inclusiv artrita, osteoartrita, bursita, sinovita, etc.
– Ameliorarea durerii, inflamației și disconfortului articular.
– Îmbunătățirea mobilității și flexibilității articulațiilor.
Cum acționează STEPLEX – Acțiune sinergică a ingredientelor active, cum ar fi mentolul, ginkgo biloba, capsaicina, extract de castan de cal, cofeină și extract de lămâie.
– Mentolul și capsaicina acționează ca analgezice locale, reducând senzația de durere.
– Ginkgo biloba și extractul de castan de cal îmbunătățesc circulația sanguină și reduc inflamația.
– Cofeina amplifică efectele celorlalte ingrediente și îmbunătățește absorbția lor.
– Extractul de lămâie contribuie la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației.
Cum se folosește STEPLEX – Aplicați local de 3 ori pe zi pe zonele afectate.
– Durata recomandată a tratamentului este de minim 30 de zile.
Interacțiunea cu alte mijloace de tratament – Gelul STEPLEX poate fi utilizat în mod concomitent cu alte medicamente pentru tratamentul afecțiunilor articulare, fără a afecta negativ efectele acestora.
– Poate îmbunătăți efectul terapeutic al altor medicamente utilizate simultan.
Efecte secundare și contraindicații – Nu au fost identificate efecte secundare semnificative în timpul studiilor clinice.
– Posibile reacții minore la nivelul pielii, cum ar fi iritația sau roșeața, în cazuri rare.
– Intoleranță individuală la anumite ingrediente poate să apară; se recomandă oprirea utilizării și consultarea unui medic în cazul apariției unor reacții alergice.
– Nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează din lipsă de date privind siguranța utilizării în aceste situații specifice; consultarea unui medic este recomandată.

Întrebări frecvente (FAQs)

Cum se aplică gelul STEPLEX?
Gelul STEPLEX trebuie aplicat local de 3 ori pe zi pe zonele afectate ale articulațiilor.
Care este durata recomandată a tratamentului cu gelul STEPLEX?
Se recomandă utilizarea gelului STEPLEX timp de minim 30 de zile pentru rezultate optime.
Există vreo restricție privind zonele de aplicare a gelului STEPLEX?
Gelul STEPLEX poate fi aplicat doar pe zonele afectate ale articulațiilor.
Pot utiliza alte medicamente topic împreună cu gelul STEPLEX?
Da, gelul STEPLEX poate fi utilizat împreună cu alte medicamente topic pentru articulații fără probleme.
Pot folosi gelul STEPLEX pe pielea iritată sau rănită?
Nu, evitați aplicarea gelului STEPLEX pe pielea iritată sau rănită.
Pot continua să folosesc gelul STEPLEX după ce simptomele dispar?
Da, puteți continua să folosiți gelul STEPLEX conform instrucțiunilor pentru a preveni recurența simptomelor.
STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Site-ul oficial al producătorului. Reducere de 50% garantată
Share to friends
Katie Knight

Fondator și redactor-șef al Entuziasm.ro. Doctor în științe medicale, farmacolog.

STEPLEX®
Add a comment