STEPLEX Gel: compoziție chimică, substanță activă, ingrediente naturale

Într-o lume în care afecțiunile articulare devin din ce în ce mai prevalente, iar tratamentele convenționale nu oferă întotdeauna rezultate satisfăcătoare, mulți oameni caută soluții eficiente și naturale pentru a gestiona aceste probleme de sănătate. Acest lucru a condus la popularitatea crescută a produselor bazate pe ingrediente naturale, cum ar fi gelul STEPLEX. În această recenzie, vom examina compoziția chimică a gelului, substanțele active și ingredientele naturale care îl fac atât de eficient în tratarea bolilor articulare.

STEPLEX gel
Gel STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Compoziția gelului STEPLEX și mecanismul de acțiune al componentelor

Compoziția gelului STEPLEX include următoarele ingrediente principale: Ginkgo biloba, cafea, capsaicină, mentol, extract de lămâie și semințe de castan de cal. Această selecție atentă de ingrediente a fost făcută de către producător pentru a crea o formulă sinergică care să ofere beneficii multiple, cum ar fi reducerea durerii și inflamației articulare, îmbunătățirea circulației sanguine și relaxarea musculară. Ne vom familiariza mai detaliat cu fiecare ingredient în continuare în articol.

STEPLEX compoziție

STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, cunoscut și sub denumirea de “arborele vieții”, este o specie de arbore originară din China. În medicina tradițională chineză, acesta este utilizat de secole pentru proprietățile sale terapeutice. Extractul de Ginkgo biloba este recunoscut pentru compușii săi activi, cum ar fi flavonoidele și terpenoidele, care îi conferă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Aceste substanțe pot avea un efect benefic asupra sănătății articulațiilor, contribuind la reducerea inflamației și a durerii asociate cu afecțiunile articulare.

 • Rolul Ginkgo biloba în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  Ginkgo biloba acționează sinergic cu celelalte ingrediente din gelul STEPLEX pentru a spori efectele terapeutice asupra articulațiilor. Principalele sale beneficii includ reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sanguine către zonele afectate. Acest lucru poate contribui la diminuarea durerii și a rigidității articulare și la îmbunătățirea mobilității. De asemenea, compușii antioxidanți din Ginkgo biloba pot proteja articulațiile împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și pot încetini procesele degenerative asociate cu bolile articulare.
 • Procesul de Obținere a Extractului de Ginkgo biloba
  Extractul de Ginkgo biloba este obținut din frunzele și semințele plantei, care sunt macerate și apoi supuse unui proces de extracție pentru a obține substanțele active. Acest proces asigură conservarea compușilor benefici și integrarea lor în formularea gelului, pentru a oferi beneficiile terapeutice dorite în tratamentul bolilor articulare.

Consultați celelalte articole ale noastre despre STEPLEX Gel – cel mai bun remediu natural pentru tratarea bolilor articulațiilor din România!

STEPLEX gel: preț, farmacia Tei, Catena, Dr Max, tratamentul bolilor articulare de la producător

Instrucțiuni de utilizare a gelului STEPLEX

STEPLEX: opinii, recenzii ale medicilor, forum, recomandări și comentarii

Cofeina

Cofeina este un compus chimic organic, un alcaloid care se găsește în mod natural în plantele de cafea, ceai și unele plante, cum ar fi guarana. De-a lungul istoriei, cofeina a fost utilizată pe scară largă pentru efectele sale stimulative asupra sistemului nervos central. În medicină, este recunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți concentrarea, starea de alertă și performanța fizică.

 • Rolul Cofeinei în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  În compoziția gelului STEPLEX, cofeina joacă un rol important în tratamentul afecțiunilor articulare. Cofeina are proprietăți vasoconstrictoare și analgezice, care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate cu bolile articulare. De asemenea, cofeina poate îmbunătăți circulația sanguină către articulații, contribuind la accelerarea procesului de vindecare și la îmbunătățirea mobilității articulare.
 • Procesul de Obținere a Cofeinei
  Cofeina este extrasă din semințele de cafea sau alte surse vegetale prin diferite metode de extracție, cum ar fi extracția cu apă sau cu solvenți organici. După extracție, cofeina este purificată și cristalizată pentru a obține un produs final pur.

STEPLEX compoziție

STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Capsaicina

Capsaicina este un compus chimic care se găsește în principal în ardeiul iute și în alte plante din familia Solanaceae. Aceasta a fost folosită de secole în medicina tradițională, datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatorii. Istoric, capsaicina a fost utilizată pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv durerile articulare și musculare.

 • Rolul Capsaicinei în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  Capsaicina acționează prin stimularea receptorilor nervoși numiți TRPV1, ceea ce duce la eliberarea de substanțe chimice care inhibă transmiterea semnalelor de durere către creier. De asemenea, capsaicina are proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamația în jurul articulațiilor și ameliorând simptomele asociate cu bolile articulare.
 • Procesul de Obținere a Capsaicinei
  Capsaicina este extrasă din ardeii iuți prin diferite metode de extracție, cum ar fi extracția cu solvent sau distilarea. După extracție, capsaicina este purificată și concentrată pentru a obține un produs final de înaltă calitate.

Mentolul

Mentolul este un compus organic obținut în principal din uleiuri esențiale de mentă, cum ar fi menta și menta japoneză. Acesta are o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională, datorită proprietăților sale de răcorire și analgezice.

 • Rolul Mentolului în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  Mentolul acționează ca un agent analgezic și antiinflamator prin activarea receptorilor de răcire (TRPM8) și blocarea receptorilor de durere (TRPA1) în piele. Acest mecanism de acțiune determină o senzație de răcorire și ameliorare a disconfortului articular. De asemenea, mentolul ajută la reducerea inflamației și la relaxarea mușchilor din jurul articulațiilor, ceea ce contribuie la ameliorarea simptomelor asociate cu bolile articulare.
 • Procesul de Obținere a Mentolului
  Mentolul este extras din frunzele și tulpinile plantelor de mentă prin diferite tehnici de extracție, cum ar fi distilarea cu abur sau extracția cu solvent. După extracție, mentolul este purificat și concentrat pentru a obține un produs final de înaltă calitate.

Extract de lămâie

Extractul de lămâie este un extract concentrat obținut din coaja și pulpa fructului de lămâie, o plantă originară din regiunile asiatice. Folosită de secole în medicina tradițională, lămâia este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, fiind utilizată pentru tratarea unei game variate de afecțiuni.

 • Rolul Extractului de Lămâie în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  Extractul de lămâie este bogat în substanțe active, precum vitamina C, flavonoizi și compuși aromatici, care îi conferă proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Aceste substanțe acționează asupra proceselor inflamatorii din articulații, reducând umflarea și disconfortul asociat bolilor articulare. De asemenea, vitamina C din extractul de lămâie contribuie la sinteza colagenului, care este esențial pentru sănătatea articulațiilor și a țesuturilor conjunctive.
 • Procesul de Obținere a Extractului de Lămâie
  Extractul de lămâie este obținut prin macerarea cojii și pulpei de lămâie într-un solvent adecvat, cum ar fi apă, alcool sau glicerină. Această macerare permite extragerea substanțelor active din fruct, care sunt apoi concentrate și purificate pentru a obține un extract final de înaltă calitate.

STEPLEX

STEPLEX. Cumpărați de pe site-ul oficial

Semințe de castan de cal

Semințele de castan de cal, provenind de la arborele Castanea sativa, sunt utilizate de secole în medicina tradițională europeană pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni, inclusiv problemele articulare și circulatorii.

 • Rolul Semințelor de Castan de Cal în Tratamentul Afecțiunilor Articulare
  Semințele de castan de cal sunt bogate în compuși activi, cum ar fi aescina și flavonoizii, care au proprietăți antiinflamatorii și venotonice. Aescina este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și umflarea, facilitând circulația sângelui și reducând disconfortul articular asociat afecțiunilor precum artrita și artroza. De asemenea, flavonoizii din semințele de castan de cal contribuie la întărirea pereților vaselor de sânge, îmbunătățind circulația și reducând edemele.
 • Procesul de Obținere a Semințelor de Castan de Cal
  Semințele de castan de cal sunt recoltate și uscate, iar apoi sunt supuse unui proces de extracție pentru a obține principiile active. Extracția poate fi realizată prin diferite metode, inclusiv macerare în solvenți sau utilizarea de tehnici de presare la rece. Acest proces asigură conservarea intactă a compușilor benefici din semințele de castan de cal, care sunt ulterior integrate în gelul STEPLEX pentru a spori efectele antiinflamatorii și circulatorii ale produsului.

Tabel de ingrediente pentru gel STEPLEX

Ingredient Proprietăți și Caracteristici
Ginkgo biloba – Susține circulația sângelui în articulații, reducând inflamația și edemul – Are efecte antioxidante, protejând țesuturile împotriva deteriorării oxidative
Cafea – Conține cofeină, care are proprietăți analgezice și antiinflamatorii
Capsaicina – Are efecte analgezice locale, reducând senzația de durere în articulații – Stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea inflamației
Mentolul – Produce o senzație răcoritoare și de ameliorare a durerii la nivelul pielii
Extract de lămâie – Conține antioxidanți care ajută la protejarea țesuturilor împotriva deteriorării oxidative
Semințe de castan de cal – Conțin aescină și flavonoide cu proprietăți antiinflamatorii și venotonice- Îmbunătățesc circulația sângelui și reduc umflarea și disconfortul articular

Întrebări frecvente (FAQs)

Care sunt ingredientele active din STEPLEX Gel?
Ingredientele active din STEPLEX Gel includ Ginkgo biloba, cafea, capsaicina, mentol, extract de lămâie și semințe de castan de cal.
Ce substanțe active conține gelul STEPLEX?
Gelul conține ingrediente active, cum ar fi ginkgolide, cofeină, capsaicină, mentol, flavonoide din extract de lămâie și aescină din semințe de cătină.
Ce rol are ginkgo biloba în gelul STEPLEX?
Se crede că Ginkgo biloba îmbunătățește circulația la nivelul articulațiilor și ameliorează inflamația datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.
Cum acționează cafeaua în compoziția gelului STEPLEX?
Cofeina contribuie la efectele analgezice și antiinflamatorii.
Ce beneficii aduce capsaicina în STEPLEX Gel?
Capsaicina are proprietăți anestezice locale și stimulează circulația sângelui pentru a ajuta la reducerea durerii și a inflamației la nivelul articulațiilor.
Care este rolul mentolului în gelul STEPLEX?
Mentolul are un efect răcoritor și analgezic asupra pielii, ajutând la calmarea și relaxarea mușchilor și articulațiilor.
Ce efecte are extractul de lămâie în compoziția gelului STEPLEX?
Extractul de lămâie conține antioxidanți care ajută la protejarea țesuturilor articulare împotriva daunelor oxidative.
Cum contribuie semințele de castan de cal la efectul gelului STEPLEX?
Semințele de cătină conțin aescină și flavonoide, care au proprietăți antiinflamatorii și venotonice care îmbunătățesc circulația sângelui și reduc umflăturile și disconfortul articular.

 

Share to friends
Katie Knight

Fondator și redactor-șef al Entuziasm.ro. Doctor în științe medicale, farmacolog.

STEPLEX®
Add a comment