Ralicilina zilei – Respectă timpul

Ralicilina zilei – Respectă timpul

Respectă timpul și viața oamenilor. Implicit timpul tău și viața ta.

De fiecare dată când te lauzi crezând că așa obții ceva (chiar dacă doar o validare, invidie, ceva), când nu ești concret sau direct pe cât posibil, ci urmărești să obții fără să ceri or` fără să accepți un refuz, când nu ești atent și prezent în conversație, când te uiți la tine prin ceilalți, nu la ei, când ești gălăgios la nivelul aroganței… Îți bați joc de timpul cuiva. Și de-al tău.

Chiar dacă ceilalți poate nu simt asta, tu tot te simți secat pe interior și chiar dacă obții ce vrei, tot nu ești satisfăcut.

Cred că cea mai bună formă de respect pentru cineva, este aprecierea timpului pe care ni-l oferă și în care e fain să ne bucurăm de ceva autentic, ca la finalul interacțiunii să fim ambii mai plini de bine și frumos.

Tot mai des, mi se face rușine când mă văd că stau prea mult în imagini de sine (indiferent că-s imagini favorabile sau nu), când nu-s prezentă la un om, când vreau mai mult decât ce mi se oferă deja… sau te miri ce mecanisme d-astea pe care le avem si e firesc, doar că nu e sănătos să ne conducă viața complet.

Și mi se face rușine doar pentru că oricând nu-s cât pot și știu de adevărată și prezentă…mă percep intruzivă.

La fel cum am senzația că mi se încalcă spațiul personal al sufletului când cineva interacționează cu mine de pe o poziție de falsitate, pretenții sau aroganță. Aleg să plec de acolo fără nicio supărare, doar pentru că de-o vreme simt că timpul mi-e tare valoros. Și așa respect și timpul altuia.

Mă străduiesc să nu fiu nici eu intruzivă cu ceilalți. Desigur că nu-s impecabilă și nu-mi iese tot timpul, da nu asta contează, ci să mă văd când îs pe arătură.

Timpul oamenilor din jur, indiferent că-s interacțiuni de-o zi sau prietenii de-o viață…e la fel de prețios și nu e ok să-l răpesc pe prostii, în loc să profităm de el cu drag, atenție și recunoștință. Fără să smulgem ceva.

Majoritatea credem ca a fi intruziv înseamnă a fi agresiv, decuplat, a încălca un teritoriu personal, a te agita sau a sta unde nu ești vrut. Și or fi și astea.

Dar cele mai agresive mi se par comportamentele aparent line, calme, grandioase, care par cu brațele deschide, dar au motivații ascunse conștientizate sau neconștientizate în spate.

Pretențiile (subtile sau nu) superioritatea, duplicitatea sunt o parte dintre ele. Orice haină ar îmbrăca, acestea tot intruzive se simt la nivel de fond.

Dacă vrei să te simți mai bine cu tine însuți și cu oamenii din jurul tău, fii puțin atent din ce parte și motivatii ești acolo și cum interacționezi cu ei. E și o metodă bună de autocunoaștere

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *