Ralicilina zilei – Suntem plini de resurse

Ralicilina zilei – Suntem plini de resurse

Suntem mândri de calitățile noastre și rușinați de defecte, deși niciunele nu ne definesc, cât ne definește fiecare alegere pe care o luăm conștient și motivația din spatele ei.

Cred că ne încurcă foarte tare felul în care ne contabilizăm resursele și nu vedem că ar trebui să introducem în această categorie și ceea ce numim defecte.

Ne identificăm prea ușor cu calități, tresături, comportamente, realizări reușite crezând că astea suntem și vrem prea tare să scăpăm de ce nu ne place la noi că ne strică buna imagine.

Iar dacă vrei să scapi de ceva relevant sau adânc din tine, nu faci decat să accentuezi acel ceva și/sau să devii slab, chiar în timp ce crezi că ești tare.

Cred că nu există EU SUNT AȘA și punct. Sunt așa și pot fi în toate felurile posibile, în contextul potrivit sau nepotrivit.

Iar asta este în avantajul nostru, căci odată înțeles acest lucru, pot folosi ce e necesar în acord cu momentul prezent, nu cu o imagine de sine și cum vreau să par în ochii mei sau ai altora.

Pentru asta însă, trebuie să fiu puțin conștient măcar de ce fac.

Am realizat ca defectele nu trebuie smulse din noi, ci e necesar doar să aibă un job, cu o fișă a postului clară.

De exemplu dacă ești perfecționist, poate să fie un defect când în loc să te relaxezi în vacanță, cauți ce nu e ok. Însă aceeași perfecțiune poate sa fie o super resursă într-un context care-ți cere atenția la detalii.

Așadar, provocarea mea pentru tine este să te gândești la ce defecte consideri că ai și uită-te ce job le poți da. În ce context se potrivesc și care este fișa postului? Personalizează-le puțin.

Apoi folosește-le cât mai des în direcția aia, iar când se bagă pe fir într-un moment nepotrivit, amintește-i acelei resurse că nu e locul ei acolo, dacă nu face parte din fișa postului.

Suntem plini de resurse. Trebuie doar să deschidem ochii și să nu scăpăm de părți pe care nu le placem, ci să mergem spre toate aspectele din noi, ca să le folosim eficient.

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *