close

100_3560

Sâmbăta ce a trecut am ținut un workshop la București și astăzi îți scriu câteva din gândurile mele, care încă au emoție și entuziasm.

Niciodată nu m-am simțit la fel de bine în capitală ca și acum și trebuie să recunosc că de multe ori m-am gândit dacă oamenii, locurile s-au schimbat sau eu sunt alta, în comparație cu alți ani când priveam doar balta de noroi din față.

Am cunoscut atâția oameni frumoși (din interior spre exterior) că mă simțeam copleșită de fiecare dată când îi priveam.

Sala plină mi-a arătat cât de deschiși sunt oamenii să învețe, să își îmbunătățească viața sau pur și simplu să fie alături de alte persoane cu pasiuni și interese relativ comune.

Am cunoscut suflete care mă citesc de mult sau unele care abia m-au descoperit și în fiecare privire am descoperit o licărire de lumină gata să crească și să dea mai departe. Am simțit fiecare persoană din sală, cu tot cu probleme sau neputințe și sper eu, ca am reușit să pun o sămânță cât de mică la călătoria lor. Numește-o speranță. Sau mai bine iubire.

Tema abordată a fost fericirea și în curând îți voi scrie câteva articole despre anumite subiecte discutate, pe care încă nu le-am postat și pe site.

100_3567

Ce vreau să-ți spun astăzi însă, sunt câteva revelații conștientizate pe parcursul workshopului și a zilelor petrecute în București.

Atragi în viața ta oamenii care se potrivesc cu ceea ce ești, crezi și oferi

De-a lungul călătoriei mele, de când am pășit pe acest drum, cu scopul meu clar în minte, am dat de oamenii potriviți fiecărui moment.  Doar atunci când am pornit sigură pe mine și cu încredere înspre visul meu, s-au arătat persoanele potrivite care m-au ajutat în dezvoltarea mea. Am convingerea că toți oamenii îmi sunt îngeri, gata să mă ajute și în esența lor, toți oamenii sunt buni. Poate să fie o convingere adevărată. Sau falsă. Important este că această credință m-a ajutat să întâlnesc exact ceea ce credeam.

Fiecare persoană pe care am întâlnit-o în viața mea, a mai pus o cărămidă la forma pe care am luat-o astăzi.

La acest eveniment, am avut parte de oameni cu care am rezonat și pe care i-am simțit parte din mine.

Așadar, uită-te la toți oamenii pe care îi cunoști în prezent sau cu care interacționezi. Sunt îngerii tăi și indiferent că ți se pare că sunt “răi” sau “buni”, gândește-te că toți au ceva în comun. PE TINE. Dacă vrei să schimbi persoanele care vin spre tine, mediul în care te desfășori, uită-te în interiorul tău și schimbă-te tu. Oamenii potriviți vor veni ca urmare a dezvoltării tale

Coridorul succesului

Am mărturisit asta și la workshop și o spun și aici. Sala unde am ținut workshopul a fost aceiași în care am făcut un curs important pentru mine și munca mea, în urmă cu câțiva ani.  În acea perioadă eram atât de timidă și încrederea în mine era atât de mică, încât m-am surprins mergând de mai multe ori pe vârfuri ( să nu cumva să deranjez pe cineva ) . Orice exercițiu practic, pentru mine era atunci o provocare, să mă depășesc. Însă în acele luni când mergeam la cursul respectiv, aveam momentul meu de visare. Ca să ajung la baie, treceam printr-un coridor mai lung și acolo mergeam cu spatele drept și zâmbind, imaginându-mi cum voi ajuta oamenii, cum voi lucra în domeniul pe care-l iubesc și cum îmi voi depăși teama de a vorbi în public și voi ține workshopuri. Pentru mine era coridorul succesului ( pentru că succes înseamnă și astăzi, să ajut oamenii, să dau bucățele din mine și din iubirea mea ) Acele secunde erau singurele când pașii meu erau siguri și spatele drept. Am uitat complet de aceste lucruri. Până când…

La acest workshop, când am făcut o pauză și după ce am vorbit puțin cu câțiva participanți la eveniment, m-am dus la baie. Am trecut din nou prin acel coridor și mi s-au înmuiat genunchii instant. Aproape că m-a lovit plânsul și m-am întors în sala tremurând. Abia pe acel coridor mi-am dat seama că am ajuns acolo unde voiam în urmă cu câțiva ani.  Chit că am mai ținut atâtea evenimente și lucrez deja de ceva timp cu și pentru oameni, abia acum am realizat și simțit cu adevărat cât de frumos și potrivit mi-e drumul. Cum am crescut și am ajuns în punctul în care nu credeam că voi fi capabilă, datorită felului timid și introvertit de a fi. Deci, sunt aici și drumul continuă, se întinde în fața mea. Și pentru asta îți mulțumesc ție, vouă, oamenilor.

Așa că, fă astăzi pașii pe care-i simți potriviți pentru visul tău și ai încredere că oricât de mici ți-ar părea azi, va veni ziua când vei înțelege că ești deja acolo. Dă-ți voie să defilezi pe coridorul tău și imaginează-ți viața ta, chiar și în fracțiuni de secundă.

Privește prin ochii iubirii

În aceste zile, am dat și de o privire mai “întunecată”. Cel care mi-au povestit de acea tânără spunea că e egoistă, nașpa, prefăcută și atâtea altele…Când am întins mâna să fac cunoștință cu ea, am simțit atâta durere în spate că m-a cutremurat pentru o secundă. Zâmbetul forțat și șters, picioarele agitate care abia așteptau să fugă de acolo și mâinile reci, mi-au spus mai mult decât o mie de cuvinte.

Ce vreau să înțelegi tu de aici este să te oprești din a judeca oamenii, fie ei și cei apropiați ție. Probabil că știi o parte din istoria lor, foarte probabil să ai acces la răutățile lor și sigur au sute de defecte. Cu siguranță unii oameni se poartă urât și au privirea tăioasă. Și poate ai dreptate în tot ce spui. Dar nu știi întotdeauna de ce sunt așa. Motivele din spatele comportamentului, durerile lor, neputințele și gândurile îți sunt necunoscute. Nu poți călca în inima omului cu bocancii și să-i lipești o etichetă, doar pentru că nu e așa cum vrei tu sau nu împrăștie bunătate. Nu ai dreptul să o faci. Privește-l cu iubire oricum. Când vei înțelege că rănile lui nepansate sunt cauza comportamentului, nu vei mai lua nimic personal și dacă alegi să-ți schimbi unghiul de percepție, posibil ca și cealaltă persoană să se schimbe. dar nu pentru că vrei tu. Ci pentru că tu te raportezi altfel la ea.

Au fost multe conștientizări, multe momente de bucurie, m-am întâlnit cu oameni minunați și am fost plină de energie, dragoste și fericire în aceste zile. Am ales aceste trei revelații pentru că sunt cele mai importante în ceea ce privește dezvoltarea.

Mulțumesc

Mulțumesc celor care m-au primit cu atâta căldură, mulțumesc celor care au venit la eveniment, mulțumesc fiecărui suflet care a trecut prin viața mea în aceste 6 zile. Și îți mulțumesc ție, că mă citești și ai așteptat răbdător, să revin și să-ți scriu.

În concluzie, a fost un eveniment reușit, cu oameni frumoși, emoții copleșitoare și cu siguranță, noi prietenii pe care le-am legat.

În articole viitoare îți voi scrie și o parte din subiectele discutate și completările participanților.

Până atunci însă, ține minte că oamenii din viața ta sunt așa cum îi vezi, crezi și simți tu. Nu te chinui să schimbi oamenii, schimbă-te întâi pe tine, iar oamenii potriviți vor apărea. Mai ține minte că orice coridor al succesului ai avea, este o cale posibilă și va veni o zi în care vei păși pe el și ți se vor inmuia genunchii de emoție.

Și privește prin ochii iubirii. Critică, judecată, etichete…avem destule. Ceea ce ajută însă e un drum cu inimă, o privire luminoasă, o mângâiere blândă. Nu judeca după coperta oamenilor pentru că nu știi cum au ajuns acolo. Însă oricând, poți să-i atingi cu un strop de iubire .

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

Un comentariu

  1. Acest articol m-a facut sa privesc putin diferit plecarea, pe care o simt iminenta, din viata mea a unei prietene dragi. Aceasta plecare o simt iminenta datorita faptului ca eu am evoluat diferit (spiritual, ma refer) fata de cum a evoluat ea in ultimul timp si imi va parea rau deaoarece pt mine a fost in multe momente un adevarat inger. Simt ca schimbarea mea nu o intelege si nu o accepta prea bine (ceea ce nu mi se intampla pt prima data din paretea unei prietene). Dar pt ca este o persoana, de obicei, toleranta mai exista sanse, cred eu, sa fim prietene in continuare.
    Ceea ce ma bucura la situatia aceasta (fata de celelalte) este faptul ca observ semnele ce prevestesc aceasta schimbare de drumuri, nu le neg pt ca ma sperii de o eventuala suferinta si mai ales le accept ca niste stari de fapt normale.
    O inteleg foarte bine de ce ea nu ma intelege si nu prea imi accepta schimbarea (care este atat de natura spirituala cat si de dieta, am devenit vegetariana ) deoarece am fost si eu astfel, cand vedeam schimbari la alti, le doream dar nu aveam suficienta ambitie pt a le face si astfel alegeam calea cea mai lasa de ai antipatiza pt ele.

Leave a Response