Ralicilina zilei – Meditație

Ralicilina zilei – Meditație

Unii oameni spun că ei nu pot medita într-o poziție anume și nu pot sta locului, însă două propoziții mai încolo, văd cum se bucură de viață și-s prezenți la ce are să le ofere.

Eu una cred că meditația despre asta este și multe tehnici și minuni au apărut în timp și ca o formă de marketing și cu distorsiuni de la intențiile inițiale probabil. Și mulți fug de priorități…meditând.

Meditația înseamnă prezență. Prezența presupune smerenie și respect pentru viață. Când știi că nu știi tot și nici nu trebuie, că nu ești special, dar ai unicitatea ta, că ești mic în Universul ăsta, dar important, că de-aia ești aici…când te mai vezi și copleșit, dar nu umilit…atunci simți oleacă de smerenie. Când urmărești adevărul și interesele vieții, respecți viața. Când ai smerenie și respecți viața, fiecare moment e o meditație și ești prezent la ce-ți aduce fiecare clipă, căci nu vrei să pierzi nimic din valoarea fiecărui moment.

Iar dacă în momentul ăsta ai o perioadă dificilă, meditația poate să fie atenția de a nu dramatiza sau a-ți îngreuna situația, ci a te concentra pe soluții.

Nu trebuie să meditezi neapărat în poziție lotus si mai ales, nu trebuie să o faci doar în perioade bune. Însă poți să fii atent un minut pe zi la mintea ta, corpul tău, comportamentul pe care-l ai.

Dacă un minut ți se pare prea puțin…atunci fii atent la tine 30 de secunde. Iar dacă ți se pare prea mult, atunci fii atent la tine trei minute. 😀

Te îmbrățișez!

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *