Ralicilina zilei – Pauză

Ralicilina zilei – Pauză

Astăzi îți propun să iei o pauză de la a te lua în serios. Cinci minute poate e suficient.

Mai ales în perioada asta, mulți oameni sunt foarte stresați si agitați. Pentru locul de muncă, pentru fricile lor (justificate sau nu), pentru educație, situații generale sau particulare…și mai ales, pentru o oarecare lipsă de control.

Însă în timpul ăsta, sunt câteva lucruri pe care le poți controla. Pe lângă micile alegeri, decizii, activități care țin de tine să le faci…poți să fii puțin atent la atitudinea ta.

Sunt multe lucruri și evenimente care nu țin de noi, iar enervându-ne sau îngrijorându-ne excesiv nu facem altceva decât să stăm pe loc…chinuindu-ne corpul cu hormoni de stres.

Nu zic să renunți definitiv la stres…zic doar să iei o pauză de cinci minute de la el.

Devii foarte serios și responsabil când crezi că ceea ce faci, cine ești și ce roluri ai sunt foarte importante.

Dar poate ceva îți scapă. Poate lucrurile nu vor scăpa așa de sub control pe cât îți imaginezi tu dacă îți iei o mică pauză.

În pauza asta poți să asculți două melodii care-ți plac tare și să cânți cu voce tare; sau să fluieri. Sau poți să-ți faci un ceai care-ți place. Sau să strângi pe cineva drag în brațe și să te concentrezi doar pe cum simți pieptul omului, mâinile lui, îmbrățișarea. Sau citește bancuri. Ce vrei tu!

Tu ce ai face în cinci minute de pauză de la seriozitate?

Într-o vreme, aveam convingerea că doar dacă mă stresez rezolv situațiile din viața mea, iar dacă aș fi mai relaxată sau încrezătoare asta ar fi nepăsare. Că agitația aia îmi dă energie să fiu eficientă și să fac ce trebuie. Și făceam, doar că prețul era un consum interior foarte mare.

Cu timpul însă, am realizat că dacă fac aceleași lucruri, doar că pe un fond de relaxare…tot aș fi eficientă (de fapt, chiar MAI EFICIENTĂ). Însă fără să mă consum interior.

Nu știu la tine cum e, dar eu funcționez mai bine, măcar uneori, (dacă nu-mi iese tot timpul) când mă joc cu problemele, când mai și râd, când mă încurajez și am încredere în viață.

O pauză de cinci minute pe zi cred că e accesibilă oricui. Și e incredibil de sănătoasă! Parol!

Raluca Muresan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.