Testimoniale

Ce zic despre mine clienții mei dragi:

M. B:

“Echilibru.  Armonie. Încredere în Viață și în mine. Aspirație spre Sinceritate și Integritate și Prietenie. Deschidere spre incertitudinea vieții. Conștietizări eliberatoare. – sunt probabil doar o mică parte din tot ce pot să recunosc acum că a contribuit Raluca în viața mea, la aproximativ un an de la prima ședință de terapie cu ea. A fost greu? Da. A fost dureros? Uhh, câteodată de-a dreptul groaznic. A meritat ? DA !! Și deși sună a clișeu, tot o spun, pentru că e adevarat: Raluca mi-a schimbat viața! Cum ?  M-a scos din sportul preferat “fuga de mine însămi”, fuga din fața  responsabilității pentru ceea ce trăiesc și simt, apoi mi-a dăruit o perspectivă asupra modului cum pot să îmi trăiesc viața, perspectivă ce mi-a deschis o cale, la care acum un an nici măcar nu îndrăzneam să visez. Mi-a îndeplinit Raluca visurile? – Nu. Ci m-a “scuturat” zdravăn ori de câte ori vedea că mă îndepărtez de la sinceritate, prietenie, smerenie, apucând pe calea pretențiilor, a superioritătii, concurenței, ignoranței. Raluca nu mi-a dat o “rețetă” ca să îmi îndeplinesc visele, însa este Omul care m-a sprijinit, cu blândețe, să îmi găsesc echilibrul interior, de unde pot să privesc acum Viața cu încredere. Impresia ce o am uneori este că am trăit o viață de om în aceste 12 luni de când o cunosc pe Raluca. Cuvântul cel mai potrivit să exprime ceea ce simt pentru ea este RECUNOȘTINȚĂ.”

V.D:

“În primă fază, Raluca îți face dezordine în viață. Îți arată unde ești ipocrit, unde greșești, îți aruncă poveștile false la gunoi și rămâi cu mintea vraiște de nu mai știi de unde te culegi. Apoi te ia de mână și te ajută să așezi în tine adevărul. Chiar după prima ședință lucrurile mi-erau mult mai clare, chiar dacă nu îmi convenea ce vedeam în mine. Viața mea s-a schimbat și mi-a dat niște daruri pe care le pot folosi oricând, în multe contexte, fiind atentă la mine și la realitate. Nu doar că-n mintea mea pot face eu acum vraiște…dar înțeleg cum se ordonează lucrurile„

M. P.:

“Primele cuvinte care mi-au venit în minte când m-a rugat să-i dau un feedback au fost „Cinci minute”. Am avut atacuri de panică de zece ani. Deveniseră insuportabile și am ajuns la ea tremurând și zicând nervos că vreau să mă scape de acolo. M-a uimit cu calmul și încrederea ei, nici o secundă nu am simțit milă sau că-mi zice vreo tehnică din cărți . La nici o lună de terapie, atacurile mi-au scăzut în intensitate și frecvență, iar acum nu am mai avut niciunul de vreo 2 ani. A lucrat cu mine după o formula pe care noi o numeam Cinci minute pe zi. Doar în astea cinci minute trebuia să fac ce pot. Să-mi văd de treabă, cum zicea ea. Nu mi-a oferit niște ședințe de terapie, ci o viață.”

C. A.:

“Profesionalismul ei merge de minune cu căldura pe care o emană și cu încrederea pe care am simțit-o la ea. Încrederea că știe ce face, încrederea în mine că voi reuși și încrederea în viață.”

D. M-

“Mi-am salvat relația cu soțul datorită ei.  A văzut lucrurile de care ne ascundeam foarte clar și ni le-a arătat, ne-a învățat să ne uităm în străfundurile noastre și să alegem corect. Abia acum pot spune că într-adevăr comunic cu adevărat cu partenerul meu. După 9 ani de ipocrizie”

H.I.-

“Tot ce-mi trece acum prin cap este că tu ești definiția fizică a citatului meu preferat “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”

A. M.-

“Am mers la psiholog pentru consolare și să-mi arăt mie că am dreptate. Am plecat de la Raluca cu lumea mea întoarsă pe dos. Nu am primit nici consolare și nici dreptate. Dar am primit înțelegere, prietenie și adevăr. Cred că nu ai cum să mergi la ea și să fugi de tine că nu te lasă. Mă bucur că am ajuns la ea, căci viața mea are în sfârșit sens”

R. M.-

“După o depresie în care tot ce puteam să văd era groapa în care eram…acum mă simt de parcă m-am născut din nou. Am găsit la ea răbdare, încredere, explicații pertinente și instrumente de mare ajutor”

V.M.-

“Multe cuvinte aș putea scrie și toate bune. Dar cel mai important pentru mine este că am învățat că nu trebuie să fac decât ce-i omenesc și pot. ”

C.M.-

“O citesc de la început și i-am văzut evoluția în scris. Când am mers la ea la terapie m-a surprins plăcut modul în care m-a pus față-n față cu mine și m-a ajutat să văd niște lucruri de care mă ascundeam. Profesionistă, prietenoasă, sinceră, simplă. Și o recomand oricui are nevoie de o terapie pe bazele astea”

R. N-

“Faptul că am învățat despre emoții și senzații, că mi-am urmărit motivațiile și am făcut ce am putut cu ce am avut, mi-a schimbat viața complet. Înainte de schimbare, părea să fie totul haos, dar oricât de nerăbdătoare, pretențioasă și descurajată eram câteodată, în privirea ei am simțit putere, încredere în mine și siguranță. Parcă avea scris mereu pe frunte “Va fi bine”.

P.G.-

“Terapia cu ea este inedită. Nu simți un psiholog rece care doar îți pune întrebări și-și ia notițe (și spun asta pentru că am trecut prin mințile a peste  9 psihologi), ci simți un om care are încredere în omul din tine. E prietenoasă, caldă și asta te ajută mult să te deschizi, să fii sincer și să ai curaj să-ți recunoști ție însuți niște lucruri. Nu doar că m-a ajutat, ci mi-a oferit o viață de om.”

C.B-

“Sunt extrem de recunoscătoare că am luat decizia să merg la ea. Am văzut-o la un eveniment și mi-a plăcut cum a vorbit cu relaxare și umor. Este atentă la tine și simți că-și pune toată mintea și tot sufletul la contribuție, să te ajute cu adevărat.”

D.M.-

“Am văzut-o la 5MS când a vorbit despre experiența ei cu violul. Apoi m-am dus la cabinet la ea, căci am fost și eu violată și nu puteam să trec peste trauma asta. Cel mai mult a contat că a avut încredere în resursele mele și mi-a vorbit pe limba mea, făcându-mă să-mi înțeleg lumea interioară și să iau decizii mai bune. ”

N.M.-

“Ralu dragă…pentru mine ești ca o rază de lumină. Căci în cea mai neagră perioadă, te-ai uitat la mine senin și m-ai condus să-mi fac curățenie pe interior. Acum nu doar că e lumină de o vreme bună, dar îmi privesc până și mizeria cu mai multă îngăduință că știu cum să o iau”

V. A.-

“Un psiholog profesionist și un om cald, sincer (te și enervează sinceritatea ei, dar nu o poți nega că ceva nu te lasă), un psiholog care chiar vrea să te ajute.”

M. H.-

“Am ajuns la ea printr-o recomandare, da nu m-am așteptat să-mi placă așa să mă cunosc cu adevărat și să fiu sinceră cu mine. Abia așteptam ziua întâlnirii cu ea, căci de fiecare dată era revelator și mă simțeam tot mai ușoară”

C. P.-

“Am mers la ea doar pentru că am văzut că e un om atât de bun cum eu nu am putut să fiu niciodată. Sunt medic și lucrând pentru o vreme împreună într-un cadru medical mi-a pus în față toate prostiile pe care le făceam, iar din momentul în care am văzut că ea nu dă vina pe sistem, ci face ce poate ca să-l schimbe, m-am simțit murdar, dar și dator să schimb ceva în bine. Pentru ea nu am alt cuvânt decât: Corectitudine. Aaa, Și responsabilitate. Un om mare care te încurajează prin propriul exemplu.

O. V.-

“Are o dragoste de oameni cum n-am mai pomenit. Sunt o femeie simplă și fără prea multe școli, da atâta pot recunoaște și eu, că am întâlnit ceva deosebit. M-a certat, m-a lăudat, m-a îndrumat și mi-a schimbat viața.

A. U.-

“Vede dincolo de ce se vede și te ghidează cu înțelepciune spre ce e corect și real.”

C. T.-

“După ce o cunoști, e imposibil să mai rămâi același. Încrederea pe care o are în tine nu te lasă să ignori adevărurile pe care ți le spune-n față, fără menajamente. Și aceeași încredere te face să crezi că poți fi un om mai bun. Și restul, sunt doar efecte benefice ale unor lucruri făcute corect la vremea lor.

 

 

Ce zic despre mine prietenii și colaboratorii mei de la Fabrica De Luciditate:

 Bianca Purcaru –

“Om, prieten și mai nou colaborator, indiferent cum aș interacționa cu ea într-un anumit context sau moment, Raluca este înainte de toate o sursă inepuizabilă de inspirație, integritate și mai ales de sens, pentru că indiferent dacă își folosește mintea, umorul delicios sau sensibilitatea de Focă (cum îi spunem noi), te trimite exact la sensul și sufletul tău, să-l guști mai profund sau să-l descoperi dacă nu ai făcut-o până acum. Și nu altfel decât prin exemplul personal.”

Diana Dumitru –

“Pe mine Raluca ma oglindește și mă uimește în aceeași măsură. De câte ori iau contact cu ea, mă văd în ea și o alchimie a ființei se petrece, că numai vorbind, chiar și banalități, ceva în mine se schimbă în bine. Mă uimește pentru că este o adevărată forță a naturii. Când crezi că i-ai pus pe listă toate talentele, te mai dă pe spate cu ceva. O admir pentru că lucrează cu ea, pentru că este asumată, pentru că deși se teme, își face curaj.

În două momente importante din viața mea am făcut și ședinte de terapie împreună și m-a ajutat să îmi clarific motivațiile, să îmi înțeleg mecanismele și să pot lua niște decizii eficiente, fără frică. Mi-e dragă tare tare.”

Andrei Mardare –

“Raluca… Raluca Mureșan (mai are un nume da e secret ;)), o femeie iubibilă. Intenționat am facut pleonasm… 🙂 Îmi vine foarte greu să exprim ceea ce îmi transmite EA, căci simțirea mea vibreaza de energia caldă, dublată de învățătură. Pentru mine e mai mult decat iubită și psiholog. E agricultor. Să nu credeți că se ocupă cu pământurile de pe Terra, ci cu cele din sufletele oamenilor. Pune semințele roditoare ale umanității în fiecare dintre noi, iar de nu răsar e pentru ca noi nu le lasam. Am scris o fărâmă, un grăunte de nisip de pe plajele lumii despre EA… restul vă las pe voi să iubiți.”

Flaviu Mureșan –

“Ce văd în ceilalți imediat și admir, ori intru prostește în competiție, sunt calitățile care nu le găsesc în mine, iar în Rali curajul și vulnerabilitatea sunt câteva dintre multe celelalte care mi-au rămas pe retină. Lângă ea pur și simplu și lucrurile care nu erau “în plan” sa le pui pe masa dialogului apar în exprimare. Ceea ce îmi oferă un sentiment eliberator. Asta când vorbesc eu. Când se pornește ea .. nu-i decât o foarte mare plăcere sa o ascult. Pe bune. Numai apropiați va de ea. Eu nu știu cum sa-i mulțumesc vieții.”

Cristina Adela –

“Toți avem nevoie de câte o Rali pentru calibrarea realității!

Nu stau bine la compuneri, dar cred că am cuprins ce trebuie”

Alina Hristea

“Îi ziceam într-o zi unui tip de Rali că o recomand și după parerea mea este cel mai bun psiholog-om, care ascultă sufletul omului, nu mofturile și nici nu-i alimentează limitele, dându-i o reală mână de ajutor. Și asta o face un psiholog asa cum trebuie să fie unul El mi-a zis că o recomand pentru că mi-e prietenă. Dar un lucru mi-e clar: pentru că mi-e prietenă n-aș recomanda-o și n-aș încuraja-o spre situații dificile, dacă nu as știi că e atât de dedicată, incoruptibilă și prezentă.

Odată aveam o părere pe care până la Rali nu mi-a mai demontat-o nimeni: “psihologii caută probleme acolo unde nu-s și le stimulează și pe celelalte”.

Ralucăi în schimb îi sună în fundal o vorbă care mie mi-a plăcut enorm când mi-a zis-o: “Înainte să îți fie bine, o sa îți fie mai rău”.

Nu pot sa zic doar despre ea ca psiholog fără să zic și cum e ca om, căci nu le separă….nu e clasică. E umană și-o iubesc de mor.

 

Laura zisă și îngerașa –

“E un soare.  Împrăștie generoasă lumină sufletească, dar când te abați de la firesc, te arde (uneori rau de tot) cu ironie și umor.

Este o observatoare fină a variațiilor fenomenologiei sufletești, fiind permanent preocupată de clima care favorizează o viață cu sens. Devine întruchiparea căldurii când gravitează în jurul ei elemente consistente de uman și mai ales cand umanul este de sex masculin. Nucleul ei este unul în continuă transformare, ca urmare a fuziunii dintre inteligența ușor înspăimântătoare dacă-i poți surprinde puterea de procesare, curiozitatea ce cade uneori în infantilism, ambiția domolită de maturitate și capacitatea nefirească de muncă.

Consecința este o strălucire pe care stângăcia din momentele de vulnerabilitate sau cand se ia prea în serios nu face decât să o amplifice. Iar cuibul în care trăiește împreună cu mine beneficiază din plin de lumina și căldura ei. Despre lumina cu care limpezește mințile celor din jur vă pot vorbi mai bine decât mine fișele terapeutice ale pacienților ei care o țin deseori prea departe de noi, cei care o iubim și o așteptăm acasă.”

Natalia Frese

“Primul gând a fost “Cine n-are focă să-și cumpere!” Al doilea: “Păcat că nu este de vânzare….” Al treilea: ” Stai așa că de fapt e gratis…” Prietenia nu poate fi decât gratis! Dacă vreți să știți de ce “focă” și la ce vă trebuie, veniți mai aproape! Terapia nu știu cât costă, dar de obicei nu ține mult că pe urmă se transformă în prietenie… Pentru mine, prietenia Ralucăi e terapie continuă, chiar și când nu e prezentă fizic, inspirație și provocare la introspecție !”

Cristi Popan – co-fondator Fabrica de Luciditate, partener de viata si afaceri, prieten si multe altele.

“Acum aproape 2 ani am pus pentru prima dată mâna pe Raluca, devenită între timp Rali sau Foca… pt  sufletul  meu.
Acum locuiesc cu ea , avem o firmă împreună și nu-mi văd urmatori 50 de ani fără fundul ei în jurul meu.  Aș fi zis pizda ei, dar luciditatea cu care mă laud nu mi-a anulat complet manierele.  Înteleg deci că nu se face asa ceva într-o prezentare oficială.

În secret,  mă topesc după sufletul ei și de aici pasiunea mea pentru diversele părți anatomice care o fac o ființă umană funcțională , dar care mie-mi lasă deseori senzația că are în ea și o focă.  Se mișcă prin viață cu mișcări lente și stângace de focă,  este pufoasă ca ele și te înduioșează de câte ori se lipește de tine.  Asa s-o ales cu apelativul Focă.

Am aflat de curand ca si tat`su îi zicea la fel de pe la vreo 3 ani.

Bineînteles că și mintea  ei este un fenomen seducător, deși ușor înspăimântător când afli viteza de lucru sau capacitatea de a reține și jongla cu informație .

Mare parte din munca ei presupune relații terapeutice cu criminali sau sinucigași, iar 3 dintre iubiții ei au murit în accidente de mașină.
A avut parte de un viol și un cancer peste care a trecut cu eleganță și înțelepciune.
Relaționează liber la modul autentic, depășind lângă fostul ei iubit condiționările legate de gelozie, posesivitate, nevoia de a controla în cuplu.

Toată această dotare naturală și experiența personală o face pe Rali o forță a naturii conștiinței,  de unde  eficiența  și succesul ei ca terapeut.
Nu întâmplător, Fabrica de luciditate există înainte de toate ca să o servească în planurile ei.
Evident că de mai bine de un an,  fabrica mea a devenit fabrica noastră și cred că dezvoltarea producției de luciditate și a industriei conștiinței în România nu se va opri aici.

Vrem  luciditate fără limite în români  și în lume pentru că ne place liniștea și pacea autentică. Adica acea liniște care nu presupune reprimare și nu are nevoie de manipulare, condiționare, control  și ipocrizie.

Orice proiect al prietenei mele și a fabricii noastre va urmări și va avea acest efect.
Fiți cu ochii pe ea și pe FabricaDeLuciditate.”