Cum se pregătesc zodiile de sărbători

Cum se pregătesc zodiile de sărbători

Pentru că sunt pasionată și de zodii/astrologie și mai mult mă amuz decât să mă iau în serios, deși trebuie să recunoaștem că sunt câteva caracteristici generale, începând de astăzi vom avea și categoria asta pe site. Articolele din această categorie sunt un pamflet și trebuie tratate ca atare.  Cu (auto)ironie, amuzament. Sau seriozitate, dacă vreți musai.

Să purcedem:

Berbec

Berbecul nu se pregătește, el este deja pregătit. Pentru orice! În ajunul Crăciunului este capabil să facă și curățenie și să gătească și să decoreze casa, fiind gata cu toate în maxim două ore. Apoi se poate gândi serios la ce ținută să-și aleagă. Din fericire însă, nu va sta îmbrăcat prea mult timp.

Cadourile vor fi alese în ultimele ore, în viteză, dar cu pricepere, fiecare membru al familiei având sub brad ce i se potrivește. Mă rog…nu există brad, că a uitat de el. Dar improvizează cu succes sau își caută om care să vină cu bradul la braț. Gata împodobit.

Taur

Se pregătește mai mult spiritual, însă e conștiincios și pentru aceste sărbători, mai ales că va fi liber două săptămâni. În primul rând pune muzică, apoi (se) gătește frumos și se aplaudă de fiecare dată când își amintește de revelațiile si rezultatele bune avute în anul care trece.

Ținuta lui va fi fără discuție sexy, chiar dacă există riscul să se crape rochia la mijlocul serii (sau pantalonii, în cazul sexului frumos masculin), iar casa va fi decorată cu voie bună. Pentru că e mai împământat ca noi restul, ne va atrage atenția oriunde vede că se exagerează cu băutul sau sarmalele. Asta în caz că nu e el vreun fanatic culinar și ne învață ce înseamnă să câștigi trofeul ficatul de aur.

Gemeni

Pentru că sunt doi…e puțin indecis cu ce să înceapă pregătirile. Emoțional va trebui să se echilibreze ca să facă față presiunii pe care a pus-o deja pe el ca totul să iasă bine, ca să nu iasă rău. După ce se așează în pace, constată că nu mai are chef de sărbători, că de fapt îl deprimă. Recitindu-și jurnalele vede că în trecut era entuziasmat în preajma Crăciunului, așa că își face rapid un proces interior prin care constată că se poate bucura și anul ăsta, daca e recunoscător. Nu va fi, că tot e o parte nemulțumită-n el, însă măcar încearcă. Nu mai apucă să gătească, dar măcar e curățenie. În casă. Că-n interiorul lui….încă e indecis.

Rac

Familist din fire, seducător și pe pastile…nu e sigur dacă vrea să se bucure de companie sau să fie singur, savurând un moment romantic din amintirea lui.

Bărbatul rac, dacă va face cumpărăturile de sărbători, sună din când în când acasă să vadă unde Dumnezo e raftul cu hârtie igienică. Dar ăla cu ciocolățile bio? Și locul sucurilor când l-au schimbat ăstia de la Kaufland?

Femeia rac însă, va găti cu fervoare pentru cei dragi, pregătind următoarea declarație de independență proprie, care va lua sfârșit de îndată ce observă că nu ajunge la borcanul cu mazăre.

Racul va petrece sărbătorile dinainte să înceapă, stând la sânul familiei și savurând compania umană. Până în punctul în care va prefera mai mult animalele.

Leu

Regele junglei se va pregăti cu fast și sclipiciozități, ca să-i impresioneze pe toți. Ori gătește din timp mâncăruri sofisticate ca să fie mai deosebit decât ceilalți muritori de rând, ori își angajează oameni care să-i gătească din categoria DeLux. Dacă e genul mai simplist, se va asigura că va face o paradă din simplitatea si modestia lui de om special, care nu pune mare preț pe aparențe. Musafirii ar trebui să vină pregătiți cu niște laude la pachet și cu o toleranță crescută la aroganță și teatru.

Pregătirea leului constă mai mult în preocuparea pentru aspectul lui și cum vrea să pară în fața celorlalți, așa că în perioada dinaintea sărbătorilor ar fi bine să-l eviți, căci va fi bipolar. Ba va rage la tine că are o pasă proastă și o dramă-n coastă, ba va râde isteric, imaginându-și cât de departe vrea el s-ajungă. Nu acum, ci așa…în viață, în general.

Fecioara

Fecioara nu se pregătește de sărbători, ci dă indicații la cum să ne pregătim noi, restul. Ea e deja gata pregătită cu tolba de critici și binoclul prin care observă toate lucrurile care trebuie îmbunătățite. La tine, la casa ta, în relațiile tale, la job-ul tău.

Pregătirea ei va consta în șlefuirea atitudinii de zeu/zeiță superior(oară) și imaginea fizică impecabilă pentru care a muncit cu șase luni înainte. Hainele vor fi cumpărate special pentru ocazie și îndelung studiate să-i vină mirobolant, ca să fie mai de impact privirea ei disprețuitoare când va vedea că nu ai fost în stare să te asortezi cu mănușile.

Nu te va invita la colindat, ci va veni ea la tine. Să-ți aranjeze masa din bucătărie în linie perfect paralelă cu dulăpiorul de pe hol și potrivită minunat în pătrățelele de la gresie. Apoi se va așeza pe scaun zâmbind grațios și-ți va arăta tot ce e greșit la tine și la viața asta. Din iubire.

Balanța

Veșnic specială, balanța s-a pregătit pentru sărbători din luna Ianuarie, ca să fie sigură că totul exprimă rafinament. Dacă ai văzut-o deprimată prin vară, este pentru că nu a găsit instalația de brad favorită, apoi și-a amintit că are o rană din copilărie, ceva legat de beculețe. Și pentru că s-a certat cu iubitul/iubita, dar el/ea a fost doar victimă colaterală, nu te lăsa păcălit.

Balanța este o gazdă minunată, care te primește cu eleganță și bucate deosebite. Îți oferă tot ce vrei să auzi și empatia ei întrece viteza luminii. Însă se va asigura că vezi și apreciezi asta. Dacă nu răspunzi cu aceeași monedă, tortul acela delicat și minunat ornat…se va răsturna în capul tău.

Scorpion

Va face un plan cu ce are de gând să facă de sărbători, după care va aplica rapid o strategie. După câteva ore se satură și merge la magazin să-și ia ceva de băut. Acum e pregătit de sărbători.

Își va umple casa de luminițe și decoruri sexy, apoi va invita prietenii să petreacă împreună. Asta în ajunul Crăciunului. În restul zilelor va face sex și va dormi. Se respectă!

Săgetător

El a uitat că vin sărbătorile, așa că are noroc cu un prieten care-l întreabă ce face de Crăciun. Așa realizează că e Decembrie și el și-a uitat agenda pe băncuță-n parc – din August.

Sună pe cineva ca să cumpere în locul lui cadouri pentru cei dragi, apoi merge într-un magazin să-și achiziționeze ultimul model de telefon apărut și alte 200 gadget-uri pe care nu le va folosi niciodată.

Săgetătorul de sărbători face ce vrea, că-i liber și rebel.

Capricorn

Cu o săptămână înainte de Crăciun își deschide excel-ul pe care l-a pregătit înainte și își bifează pe rând sarcinile și banii cheltuiți. Cumpără cadouri și realizează că îi ia prea mult timp să le aleagă, căci are îndoieli diverse, așa că intră în stres și panică.

Apoi va începe să caute tot ce e în neregulă și îl apasă, își aprinde o țigară și cugetă profund cu privire la univers; până adoarme pe masă.

La trezire, se apucă de treabă și cu o organizare cum nu are nimeni în afară de el, gătește, decorează casa și pregătește terenul pentru a fi o gazdă inspirațională.

În perioada asta este bine să-l eviți, căci tu vei fi de vină pentru orice nu iese bine pe lumea asta. Nu încerca să-l ajuți, căci el știe mai bine ce și cum e de făcut.

În ajun, se va strădui să fie în centrul atenției și va fi fericit. După care…ceva îl va deranja și se va retrage supărat. Nu vei știi de ce, că nu-ți va spune niciodată, dar bucură-te că datorită implicării lui detaliate, ți-a ales cadoul pe care-l doreai de mult.

Vărsător

Depinde în ce stare-l prind sărbătorile astea. Ori va întoarce toată casa pe dos și va merge să facă curățenie și la vecini ca să se asigure că nu îl influențează energiile lor negative acumulate pe sub covoare…ori va fi atât de ocupat să viseze încât nu-și va da seama că sarmalele sunt pe foc de 12 ore. La propriu pe foc.

Va fi o gazdă blajină, delicată și dornică de îmbrățișări. Că tot anul a guițat cât e de puternic și independent, deci acum e momentul oportun să simtă și el nițică apropiere.

Pești

Ei vor căuta compania oamenilor diverși pentru că s-au săturat să se scalde doar în apele lor.

Se pregătesc superficial de sărbători, pentru că scopul este să bea cu prietenii, nu să mănânce frumos cu furculița și cuțitul. Deci e posibil să fie musafiri de seamă și să-și rezerve loc în toate restaurantele și cluburile din oraș. Căci e singura perioadă din an în care pot să respire ușurați, departe de muncă și stresul cauzat de duplicitatea lor.

Vor fi o gazdă minunată, cu glume la purtător, iar începând cu data de 2 Ianuarie nu-și vor mai aminti nimic. Din respect pentru GDPR, abțineți-vă să-i filmați.

 

Pentru toate zodiile mele dragi: pentru sănătatea dumneavoastră, evitați excesul de seriozitate

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *