Mercur Retrograd

Mercur Retrograd

Cu Mercur retrograd sunt multe glume pe internet și de-a lungul timpului a fost subiect de nervi, îngrijorare, delegare a responsabilității și caz de studiu pentru astrologi probabil.

Pe mine în primă fază m-a amuzat și retrogradarea lui mi-a fost motiv de poante. Pe parcurs însă, l-am luat mai în serios pentru că am simțit oarecum ce glume face el (mai bune ca ale mele) și cum “lucrează”.

De o vreme sunt pasionată de astrologie, așa că am citit niște cărți, am mai urmărit niște planete și mi-am ținut o agenda să observ niște lucruri în mare. Zău că nu-s expertă și nici nu trebuie să mă luați prea tare în serios (ba chiar mă puteți și ignora cu success), însă recunosc că simt niște zodii și planete tot mai bine. Vedeți ce simțiți și voi.

Iar domnu`Mercur, a urcat virtiginos pe locul UNU a preferințelor mele, iar când e în mișcarea lui retrogradă…mă coafează de nu mă văd. Ba frumos, ba dizgrațios. Cert e că mi-e drag și în articolul de azi vă zic care mi-e părerea despre afurisitu` ăsta.

A se citi cu băgare de seamă

Planeta asta șmecheră guvernează tot ce ține de comunicare, deplasare, tehnologie, acte

…și probabil multe altele, însă astea-mi sar mie în ochi.  Sub protecția lui Mercur sunt Fecioara și Gemenii, iar cei născuți în zodiile astea probabil că resimt mai tare când retrogradează și le dă filmele peste cap.

Începând de ieri, 17 februarie, Mercur e retrograd în Pești

Nu știu sigur ce înseamnă zodia în care e, însă Peștii sunt un semn emoțional, spiritual. Dar îți scriu ce am observat eu până acum la nenea Mercur, mai ales că pe alocuri e văzut ca pe ceva de temut. Sau măcar motiv de nervi.

El e băiat bun de fapt, doar că e cam șmecher și se ține de glume. Mercur retrograd ne obligă să facem lucrurile altfel, să ne uităm în trecut și să ne dăm seama de ce tipare nu mai avem nevoie în prezent.

Întrebarea lui e Ce poți face diferit?

Timp de vreun an l-am urmărit și voiam să înțeleg de ce sunt perioade în care nimic nu-mi merge cum vreau eu și mă seacă, dar și perioade în care toate se strică și totuși lucrurile ies cum mi-am dorit. Și așa am observat că atunci când e retrograd se întâmplă niște mici/mari fenomene. Tehnologia îmi dă de furcă, comunicarea mi-e mai greoaie, mă răcesc și asta mă ține la pat, planurile mi se dau peste cap. Sună nașpa, dar nu e.

În perioadele când accept ce vine spre mine și colaborez (adică fac ce mai pot face, cu răbdare), planurile îmi ies mai bine decât mă așteptam eu.

Dar dacă mă enervez, opun rezistență, vreau musai să fie cum doresc eu, nu-mi iese mai nimic. Decât nervi : ))

Acuma…ca să fim onești cu noi, flexibilitatea asta ar trebui să ne fie lecție de viață, nu de Mercur retrograd.

Așa că mi-am dat seama că e băiat bun, chiar dacă strategiile la care apelează nu sunt drăguțe la prima vedere.

Ce vrea el practic e să facem lucrurile ALTFEL.

De-aia nici nu ne ies planurile dupa vechile tipare, ca să ne oblige să găsim și alte drumuri care să ne ducă unde ne dorim. Partea bună e că dacă suntem flexibili, alte căi ne duc spre mai bine decât ne-am fi așteptat, chiar dacă drumul pare mai lung.

Ne încetinește puțin ritmul, însă nu pentru a fi urâcios cu noi, ci pentru a ne face mai atenți și prezenți. Spre binele nostru deci. Că așa e viața asta, cu sau fără fenomene astrologice, ne vrea binele, numai noi să nu fim căpoși, ci să colaborăm frumos.

Ce mai cred eu e că domnu Mercur “lucrează” acolo unde avem noi slăbiciunile mai mari.

Pe mine mă pune să stau sau mă încetinește, pentru că aici mi-e mie provocarea. Pe alții îi grăbește puțin, pentru că în rest ei sunt mai înceți. La unii li se pune la încercare răbdarea, la alții orgoliul. Pe unde avem niște butoane fiecare, alea le apasă cu măiestrie. Ceea ce e foarte foarte fain! Căci ne putem vedea niște limite și să încercăm măcar să facem lucrurile altfel.

Anul trecut de exemplu, când era retrograd, m-a trântit la pat cu o gripă și o behăială de zile mari, fix înainte de stand up-ul de la București și fix când aveam multe de făcut, pregătit, rezolvat. Înainte m-aș fi enervat și aș fi făcut tot ca mine, forțându-mă, însă din experiențele trecute…dacă mă enervez iese rău. Așa că de data asta am încercat altceva:

Mi-am schimbat raportarea, gândindu-mă că e bine că-s răcită, căci starea de febră îmi dă o moleșeală și o relaxare, chiar dacă forțată. Așa că m-am gândit că mă pot odihni două zile și văd apoi ce se întâmplă. În zilele de stat la pat mi-au venit tot felul de idei pe care le-am și pus în aplicare și mă amuzam de situație, căci eram amețită și deloc pregătită să lucrez. Atunci am zis că pot lucra din pat! Nu mă lași să mă ridic? Nu-i bai! Facem ca tine și stau culcată, dar cu laptopul în brațe.

Pentru stand up am făcut un soi de pact prin care am zis că am grijă de mine, dar tot vreau să-mi țin show-ul, apoi când termin îmi iau pauză și mă tratez cu ceai de ceapă, pastile și ce pot.

Deși nu mă așteptam și credeam că perioada aia va fi un eșec în ce-mi privește planurile, a fost mult mai bine decât aș fi visat. Abia că l-am resimțit, dacă i-am înțeles poantele.

De data asta nu știu cum va fi, drept vă zic, dar cred că flexibilitatea este o „regulă” a vieții, valabilă indiferent de pozițiile planetelor. Deci cu sau fără Mercur retrograd, vezi ce poți face cu ce ai, acolo unde ești (nu cu ce nu ai și acolo unde ai vrea să fii)

Din cate văd, de data asta Mercur retrograd răscolește în emotional, mă plimbă prin amintiri și situații vechi, se joacă cu stări de neputință și are glume bune cu tot felul de coincidențe și déjà vu-uri.

Și dacă înțeleg că tot ce vrea el e să facem lucrurile diferit, atunci și de data asta cred că mi-e util să-mi simt emoțiile și ce mai iese la suprafață, însă să nu le iau atât de în serios ca pe vremuri.

Dacă în trecut, ca și tipar, mă enervam…hai să văd dacă în prezent nu pot alege altă atitudine. Sau măcar să-mi dau seama că acum, e alt context și pot alege altfel.

Spuneam că e șmecher și are poante bune pentru că uneori doar se distrează, nu trebuie să rezolvi ceva. Iar unde poți să faci ceva, altceva…e acolo unde vezi că lucrurile nu merg. Nu forța, ci uită-te și-n alte direcții, din alte unghiuri.

Să-ți păstrezi umorul, atenția și flexibilitatea…este ca și când îl iei pe acest Mercur de braț și cânți cu el, așa retrograd, la un shot de tequila.

Prin urmare….vă doresc un Mercur Retrograd fericit!

Raluca Muresan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *