close
Cunoaște-mă mai bine

100 de motive care mă duc înainte – provocare

no thumb

Deși sunt în concediu, am citit acest articol 100 de motive care ma duc înainte și nu am putut rezista tentației de a răspunde provocării de la final.

Consider recunoștința cea mai puternică unealtă, care nu numai că îți amintește de tot ce ai , ci îți dă și puterea de a merge mai departe, când te simți blocat.

Așadar, iată cele 100 de motive pentru care sunt recunoscătoare și mă ajută să merg înainte (ordinea este aleatoare, pe măsură ce-mi vine în cap ceva, scriu )

1. Sănătatea.  Pentru că e importantă și fără ea degeaba mi-aș cunoaște scopul, aș avea bani sau aș iubi. Consider că am nevoie de un corp și o minte sănătoasă pentru a înainta spre idealurile mele.

2.  Iubirea. Pentru că mă umple de culori și mă învață în fiecare zi cine sunt eu. Iubesc…de la cărți, locuri, oameni, până la natură, viață, Univers. Totul este iubire și inspir aerul ei cu recunoștință .  

3. Curiozitatea. Mă ajută să privesc fiecare lucru, om , situație, cu ochi noi și să-mi doresc să descopăr ce se află dincolo de ceea ce se vede. De asemenea, mă îndeamnă la căutări și acțiune.

4. Familia. Pentru că oricum ar fi, datorită lor sunt aici și îi iubesc. Primele lecții de acolo le-am luat și dacă nu erau ei…sau erau alte condiții, nu aș fi avut ambiția și puterea de astăzi.

5. Entuziasmul. Pentru că e lumina mea ce arde neîncetat în timp ce merg pe drumul meu și mă ajută să mă bucur ca un copil la lucrurile simple. E impulsul care mă face să râd în ploaie și să acționez înspre visele mele ca și când deja ar fi realizate. Și e aceeași lumină care mă ajută să descopăr și ajut oamenii.

6. Teama. Pentru că mă provoacă de fiecare dată să o depășesc și să observ că în spatele ei stăteau doar convingeri, însă o dată ce am trecut prin ea, găsesc comori neprețuite.

7. Curajul. Care m-a îndemnat să acționez chiar atunci când nu știam pașii exacți și m-a urcat pe noi culmi,  m-a provocat, m-a întărit și mi-a dat lecții de viață.

8. Încrederea. În mine, în oameni și în cursul firesc al vieții. Datorită ei mi-am realizat visele și am continuat să merg chiar și atunci când ceilalți nu vedeau decât lipsa luminii.

9. Copilul din mine. Pe care îl accesez adesea , deoarece pentru el nu există imposibil și îmi dă idei creative de rezolvare a problemelor.

10. Umorul.  Despre umor aș putea scrie o săptămână fără oprire pentru că… aș putea pierde tot, însă dacă am umor, am tot ce am nevoie. Mă ajută să realizez că viața e doar o piesă de teatru, doar că în acest caz, eu ca actor nu am replicile prestabilite, deci trebuie să improvizez. E alegerea mea însă, dacă fac din piesa mea o dramă sau o comedie la care să râdă până și însuși Dumnezeu. Umorul mie îmi dă putere, energie și capacitatea de a găsi ceva prețios și amuzant, în fiecare situație.

11. Greșelile pe care le fac . Îmi dezvăluie ce parte din mine m-a sabotat și mă ajută să iau decizii mai bune data viitoare.

12.  Depresia. Chiar dacă am avut doar una serioasă, care s-a întins la peste patru luni…am descoperit atunci ce-mi lipsea și datorită ei am fost nevoită să-mi schimb propria viață și să mă reinventez . Fără asta, nu eram astăzi aici

13. Oamenii din viața mea. Care mi-au fost pe rând îngeri și mi-au deslușit atâtea calități și defecte ce stăteau ascunse în mine…

14. Moartea. Pentru că îmi amintește că totul e trecător și  după ce am pierdut oameni dragi mie, întrebarea mea nu a fost  dacă există viață după moarte…ci dacă există viață înainte de ea? Așadar acest gând, mă face să-mi creez în fiecare zi viața pe care mi-o doresc ca și când astăzi e o pagină albă.

15. Supărarea și furia. De fiecare dată când simt una din ele, sau amândouă, știu că am părți nevindecate și trebuie să mă ocup de mine, să mai descopăr ceva în interiorul meu, să mai vindec, să renasc din nou.

16. Cărțile . Indiferent dacă mi-au dezvoltat imaginația și m-au purtat pe un tărâm magic,  m-au ajutat în momente dificile…sau mi-au predat ce aveam nevoie să știu pentru profesia mea…de la fiecare am învățat exact ce aveam nevoie și au adăugat părți valoroase în mine.

17. Vocația mea/scopul vieții mele. Care mă ține în picioare de fiecare dată, indiferent ce s-ar întâmpla și îmi dă energie să continui, să descopăr lucruri noi, să ajut. E fundația pe care-mi construiesc proiectele, legăturile cu oamenii și o parte din viața mea.

18. Copacii. Mă învață cursul normal al vieții și flexibilitatea. Puterea, frumusețea, energia, încrederea și culoarea

19. Coachingul și terapia. Cu ajutorul cărora mă descopăr, mă transform, îmi îndeplinesc obiective și evoluez , ca apoi să pot folosi uneltele lor și în lucrul cu clienții mei. E profesia care mă împlinește și mă face să mă ridic din pat entuziasmată și gata pentru o nouă zi.

20. Clienții. Oameni de la care învăț și eu și primesc de atâtea ori cele mai prețioase zâmbete de mulțumire.

21. Nu pot salva pe toată lumea. Asta mi-a spus-o un om foarte drag mie și atunci m-a revoltat pentru că vroiam să ajut pe toată lumea și să văd doar fericire în jurul meu. Acum am înțeles însă că schimbarea cere timp…iar pentru unii, nu este momentul potrivit. Sau e foarte probabil ca altcineva să fie persoana mai potrivită pentru a-i ajuta.

22. Muzică. Care mă umple de fiecare dată cu emoții, inspirație și liniște.

23. Liniște. Perioadele în care stau cu mine în tăcere și pot perepe ușor propria respirație, bătăile inimii și energia care mă încarcă pentru o nouă zi.

24. Metaforele. Sunt un instrument util atât pentru terapie, cât și pentru viață. Decât să conving pe cineva de adevărul meu, prefer să-i spun o poveste, iar adevărul lui, de care are nevoie , i se va arăta. Apoi, mai sunt o formă romantică de a mă exprima, când nu-mi găsesc destule cuvinte care să descrie ce simt.

25. Mirosul de iarbă verde. Mă face să zâmbesc și să încetinesc pasul. Iarba verde pentru mine miroase a entuziasm și a nou.

26. Luna. Care îmi ține companie nopțile și fie că mă gândesc la omul drag mie, sau la puterea și energia ei, mă binedispune și-mi oferă liniște și iubire.

27. Apartamentul unde stau în chirie. Pentru că mă simt acasă și de fiecare dată când mă întorc aici, e liniște și o energie pozitivă. E locul unde lucrez la viziunea mea, ca apoi să ies în lume să o pun în aplicare.

28. Caietul meu pentru recunoștință. Scriind în el, în fiecare zi știu câte am și câte am realizat. Îmi oferă confort, bucurie, optimism și și mai multe motive pt a mulțumi în ziua următoare.

29. Creativitatea. Este o parte din mine care găsește soluții la orice și iubește să gândească neobișnuit, doar pentru a vedea ce rezultat am, dacă aplic o strategie creativă.  De cele mai multe ori, mă scoate din impas și rezolv mult mai ușor problemele.

30. Perioadele dificile.  Când ceva nu merge bine și mi-e greu, am ocazia să mai învăț niște lecții, să descopăr, să aplic. Apoi după orice perioadă mai dură, știu că urmează ceva incredibil de bun și de frumos.

31. Distanța. Dacă mă refer la oameni, nu cred că există distanță și am învățat să-i simt aproape și parte din mine, indiferent de km.

32. Somnul. Care mă ajută atât să se așeze informația acumulată peste zi, cât și să-mi încarc bateriile cu enegie fizică. În plus, câteva vise amuzante, te fac să râzi în somn.

33. Alergatul. Senzația de a fi una cu drumul, de a înainta, de a-ți observa mintea în tăcerea sau zumzetul ei și bineînțeles senzația de bine de după.

34. Mașina de spălat. Pentru că e frumoasă, rapidă și când scot hainele spălate din ea mă simt ca și cum aș desface un ou kinder. Îmi admir hainele și le miros pentru că am un balsam preferat care mă face să zâmbesc.

35. Ceaiul de mentă. E răcoritor și-mi bucură papilele gustative

36. Apa caldă și căldura din casa.  Țopăi de fericire când vin de afară de la frig și-mi găsesc locșorul cald și primitor. Un duș fierbinte mă scapă de gândurile de peste zi și caloriferul cald îmi amintește că e iarnă și e bine

37.  Facturile pe care le plătesc.  Mulțumesc de fiecare dată când plătesc gaz, curent, cheltuieli de bloc, etc pentru că asta înseamnă că luna asta am avut lumină, căldură, un acoperiș deasupra capului.

38. Telefonul nou. Am un telefon ce l-am primit cadou și care mă ține încărcat 2 săptămâni. Pentru mine asta contează, nu să intru pe facebook de pe el .

39. Păsările. Care mă învață să țintesc cât mai sus și să-mi opresc mintea pentru a asculta un cântec natural.

40. Călătoriile. Pentru că văd lucruri noi și cunosc oameni minunați. Învăț pe tot parcursul lor ceva frumos și las câte o părticică din mine în orice loc unde mă duc.

41. Workshopurile ținute în 2012.  Am avut ocazia să cunosc oameni superbi și ne-am învățat reciproc câteva lecții utile.

42. Am învățat să înot . Și am învățat de la apă că și în viață de cele mai multe ori ne scufundăm în probleme pentru că ne agităm, nu pentru că nu am putea pluti, chiar și fără efort.

43. Mintea. O minunăție pe care o descopăr și cercetez în fiecare zi și direcționată corect, te poate duce unde vrei tu.

44. Cuvintele. Cu ajutorul lor mă exprim și simt fiecare literă. Tot cu ele pot să mă ajut pe mine și pe ceilalți.

45. Auzul, văzul, simțul tactil, mirosul și gustul. Cu ele pot lua experiențele din exterior și să le integrez în mine. De auz și miros mă folosesc cel mai des pentru că sunt preferatele mele. Mă ascult pe mine, oamenii, muzica, natura…și emoțiile pentru mine au miros. Pot să spun aproximativ ce simt oamenii dintr-o încăpere, în funcție de mirosul pe care-l percep.

46. Vioara. E instrumentul care atunci când îl aud, mi se face pielea de găină și închid ochii pentru a simți mai bine.

47. Cuvintele Mulțumesc, Te iubesc și Iartă-mă. Fac minuni, atât în mine , cât și în ceilalți.

48. Imaginația. Mă duce cu un pas înainte să văd cum m-aș simți dacă-mi realizez obiectivele și mă duce și în locurile în care nu pot ajunge fizic încă.

49. Vântul. Îmi dă senzația de libertate și euforie

50. Perseverența. Merge mână în mână cu ambiția , dar mai ales, cu scopul clar a ceea ce vreau. Sunt conștientă că orice probleme ar apărea, depinde de mine dacă reușesc sau nu ce-mi propun , iar diferența între reușită și pierdere constă în perseverență.

51. Culorile. Mă binedispun și le folosesc în funcție de cum mă simt. Albastru rămâne culoarea mea preferată, însă îmbrăcată în gri mă simt puternică , iar în verde jucăușă.

52. Acest site . L-am construit cu entuziasm și pasiune și îl văd crescând tot mai mult. Am cunoscut oameni dornici să învețe, să schimbe ceva în viața lor și sunt mândră de realizările lor. De asemenea, este modalitatea mea de a ajunge la cât mai mulți oameni și să ajut și pe această cale.

53. Biletul lipit pe peretele de lângă birou pe care scrie Ce ai făcut azi pentru visul tău? De fiecare dată când îl văd mă umplu de recunoștință. Sau de frustrare dacă nu am făcut nimic și mă pun pe treabă.

54. Radiera. Care-mi amintește că unele lucruri e bine să le reviziuiești și să ștergi o parte din strategie. Apoi, nimeni nu e perfect , insă chiar dacă scriu cu pixul, pot alege oricând să întorc foaia și să încep un capitol nou.

55. Liniștea din mine. Momentul în care mă conectez la interiorul meu și descopăr că am toate resursele de care am nevoie. Momentul în care totul în jur este magie și posibilitate.

56. Trandafirul. Deși nu sunt adepta florilor, deoarece nu am grijă de ele, am primit un trandafir în ghiveci și m-a învățat să am grijă de el, să-i vorbesc și să-mi folosesc privirea de copil curios până și aici.

57. Omul sufletului meu. Care indiferent că e lângă mine sau departe, m-a adus atât de aproape de mine însămi și m-a învățat dragostea necondiționată, vulnerabilitatea,  dorul și puterea de a crede în continuare în ceva ce nu se vede și nici nu se poate explica.

58. Oamenii care m-au dezamăgit. Pentru că am văzut clar unde m-am dezamăgit eu pe mine și ce părți din mine nu le băgam în seamă.

59. Plapuma grea și veche care mă servește iarna. O iubesc pentru că îmi place să simt o greutate pe mine, mai ales în timp ce dorm.

60. Plimbările mele. Pentru că ador să mă amestec printre ceilalți oameni și să le zâmbesc, gândindu-mă ce fel de vise au, cu ce probleme se confruntă și unde se grăbesc așa.

61. Pietrele semiprețioase. Le-am adunat de-a lungul timpului și mi-s dragi pentru că mă binedispun și fiecare are propria ei poveste. De asemenea, obișnuiesc să culeg o pietricică de pe jos din fiecare loc nou(oraș, țată) unde mă duc.

62.  Cei care îmi spun că e imposibil. Mă ajută să-i cunosc mai bine și să le observ convingerile din spatele acțiunilor/rezultatelor și-n același timp, mă fac să mă reconectez cu mine însămi, să-mi observ propriile limitări.

63. Dimineața devreme. Momentul când cerul capătă nuanțe roșiatice și simt mirosul unei noi zile.

64. Toamna. Anotimpul meu preferat care înseamnă pentru mine prea mult și e și păcat să exprim în cuvinte asta. Tot ce pot să spun e Oxigen, muză și început

65. Îmbrățișările. Pentru că o îmbrățișare te umple de dragoste , energie și sens.

66. Inima . Pentru că bate atât de frumos și ritmic, apoi  o ia la galop atunci când văd omul de care sunt îndrăgostită.

67. Filmele.  Sunt o altă metaforă de unde îți poți extrage propriile idei și revelații , în funcție de ce ți se potrivește.

68. Ploaia.  Pentru mine înseamnă dans, moment de eliberare, fericire și optimism. Atunci prefer să mă plimb și să mă simt una cu picurii care cad pe mine. Iar furtuna m-a învățat că vremea nu e atât de înfricoșătoare dacă îndrăznești să ieși în ploaie, în loc să o privești de după un geam.

69. Zâmbetul. Care este cea mai sigură și ușoară formă de a-mi schimba starea și de a aduce un strop de luminină și în viețile altora.

70.  Dumnezeu. Care pentru mine înseamnă înțelegere, iubire, umor și liberul arbitru.

71. Morcovii. Îmi dau energie și entuziasm. Îmi place culoarea, gustul și mirosul lor.

72. Plânsul. Când e de supărare, îmi arată că am ceva de învățat și urmează apoi o perioadă în care să aplic ce știu. Când e de fericire, știu că am multe de dăruit și nu mai pot ține în mine starea de preaplin.

73. Detașarea.  Mă ajută să  privesc lucurile cu calm, de la distanță. Astfel, găsesc ușor soluții

74. Stelele de pe cer. Simt că poartă în ele un mesaj pe care-l pot desluși dacă stau în liniște și le ascult.

75. Obiective. Indiferent că sunt pe termen scurt sau lung, pentru mine reprezintă motorina care pornește mașina la drum și mă duce mai aproape de scopul meu mare.

76. Floarea Soarelui. Pentru că știe să fie umilă, însă nu slugă, puternică însă nu arogantă.

77. Muntele. Pentru că mă învață ce înseamnă puterea, frumusețea și energia. Locul unde mă retrag când am nevoie să mă regăsesc, să mă încarc cu putere, energie sau dragoste.

78. Cristian. Omul pe care deși nu-l cunosc personal ( doar de pe net) mă ajută întotdeauna cu site-ul ăsta, când întâmpin dificultăți, ceva nu merge, etc.

79. Radu Sarandan. Profesorul care m-a ajutat să vindec traume, fobii și convingeri limitative, într-un timp scurt, și-n același timp m-a învățat ce înseamnă libertatea și atâtea altele din tolba lui cu cunoștințe și experiență , pentru a putea da mai departe la rândul meu.

80. David. Omul care a văzut și crezut  în mine dincolo de cuvinte și alături de care colaborarea e mereu fructuoasă și spre beneficiul oamenilor.

81.  Laura. Pe care am cunoscut-o recent și vom colabora împreuna pentru a aduce un plus de valoare în viețile oamenilor.

82. Și o mulțime de alți oameni pe care am avut onoarea să-i cunosc anul ăsta. Care au adus un plus de valoare în viața mea, tehnicile mele de lucru și relațiile cu cei din jur.

83. Lumânările. Atunci când e  pană de curent, le aprind și am ocazia de a găti la lumina lumânărilor și a avea o cină romantică…cu mine.

84. Papagali. Este un Pet-shop în Cluj, unde am descoperit 2 papagali care vorbesc. Nu zic mare lucru, dar când aud un HELLO încep să râd să să-i mângâi . Îi vizitez destul de des și deja vânzătorii de acolo sunt îngroziți.

85. Rațele. Am învățat de la ele plăcerea de a te bălăci fără să-ți pese că trece timpul, delicatețea și inocența.

86. Partea plină a paharului. Am învățat că în orice situație există sigur și o parte bună, pe care o văd dacă mă concentrez asupra ei, în locul problemelor.

87. Gândirea orientată spre soluții. Orice dificultate am, am de ales. Stau să-mi plâng de milă, aștept să-mi rezolve alții problemele sau mă orientez spre soluții? În orice provocare se găsesc minim două soluții, iar dacă mă întreb Cum pot să rezolv asta? vor veni și idei pe măsură.

88. Abandon. Prin asta mă refer la momentele când renunț să mă prind cu înverșunare de ideile și visele mele, iar în schimb îmi permit să curg o dată cu viața. Când nu știu exact ce să fac, am încrederea că totul se va întâmpla spre binele meu și dacă îmi liniștesc mintea , voi găsi o ieșire.

89. Laptopul meu. Pentru că mă ajută să scriu pe acest site, să țin legătura cu voi, să lucrez , etc.

90. Internetul. Pot găsi informațiile care mă interesează, pot ajunge cu mesajul meu la mai mulți oameni deodată și pot vorbi mai ușor cu oameni care nu se află în același spațiu geografic ca și mine.

91. Oamenii care mă citesc. Dacă reușesc să ajut prin ce scriu, măcar 2 oameni pe lună, eu mă simt mulțumită și sunt convinsă că la timpul potrivit, fiecare își va accepta/schimba viața după propriul plac.

92. Urări de sărbători. Am avut surpriza să primesc o grămadă de mesaje de la abonați și cititori, atât pe facebook, cât și pe mail și mare mi-a fost mirarea când unii dintre voi m-ați și sunat. Mă gândeam, de unde aveți voi numărul meu? Apoi mi-am amintit că l-am făcut public o dată, cu ocazia unui Workshop. Frumoasă surpriză. Vă mulțumesc dragilor !

93. Inspirația. Care vine de obicei în cele mai neașteptate momente și locuri. Trebuie doar să o ascult și să o las să mă ghideze. Așa că întotdeauna am un pix și un caiet la mine.

94. Dulceața de vișine. E nici prea dulce, nici prea acră și pur și simplu mă dezmierd cu ea din când în când.

95. Joaca. Pentru că nu am uitat să fiu și copil, mă joc adesea. Chiar dacă câteodată am prea mult de lucru și nu pot să-mi iau liber, pot în schimb să transform munca în joacă și să mă bucur de creativitate și plăcerea de a ieși din zona de confort.

96. Ochii albaștri. Îmi plac pentru că sunt limpezi și pare că ajung mai repede să simt omul din fața mea. Sunt frumoși și punct.

97. Sfârșitul de an. Când îmi trec în caiet tot ce am realizat, ce am învățat și mă bucur . Apoi, trec obiectivele pe noul an, cu promisiunea că voi munci până se vor realiza.

98. Provocările. Pentru că mă ajută să evoluez, să-mi depășesc limitele și să văd ce e dincolo de munți .

99. Banii. Cu ajutorul lor îmi plătesc facturile, îmi satisfac capriciile și de asemenea, pot și ajuta.

100. Iertarea. Asta implică atât trecutul , cât și să mă iert pe mine și pe alții.  Să ierți are o forță eliberatoare care-mi amintește că nu trebuie să iau nimic personal și merit să merg prin viață cu inima cât mai ușoară.

Pentru aceste lucruri sunt eu recunoscătoare și ele mă ajută să înaintez pe drumul meu, să pornesc din nou când m-am împiedicat și să rămân pozitivă și plină de viață.

Mulțumesc Ioan Nicuț pentru provocare.

Tu pentru ce ești recunoscător? Chiar dacă nu ai un blog sau poate nu vrei să scrii pe el asta, ia-ți timp și scrie și tu 100 de motive care te ajută/ te pot ajuta să mergi înainte. E un exercițiu util .

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm.

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

6 Comments

  1. Acest articol nu face decat sa-mi umple sufletul de bucurie….de fiecare data ma gandesc ce am facut si cat de minunat este, sau unde am gresit! Ar fi ideal daca am reusii sa multumim pentru tot ceea ce facem! Felicitari pentru articol! :*

  2. este impresionant cum unii oameni gandesc la fel…si au aceeasi dezvoltare personala…chiar daca nu au blog,…nu asta conteaza ,de fapt,ci stare de recunostinta si bucurie in care te afli si vrei sa ramai…pasiunea de a invata si descoperi lucruri noi…scopul de a vedea in lucrurile mici motive de bucurie..conteaza ca esti viu si poti face lucruri marunte sau marete…poti sa vezi splendoarea vieii in antiteza cu uraciunea ei…puterea de a alege conteaza…iubirea pe care poti sa o emani prin felul tau de a fi…conteaza ca suntem legati unii de altii si ne descoperim …conteaza Viata!!!!!!!!!!

  3. Nu pot decit sa spun multumesc , pentru ca intlnesc persoane asa minunate ca tine ! Persoane care se ocupa de dezvoltare personala , un lucru de care e mare nevoie in perioada noastra.

Leave a Response