close
no thumb

special_occasion

Ai auzit și tu oare de oameni care așteaptă ocazii speciale ca să poarte anumite haine? Dar care așteaptă ocazii speciale ca să se poarte ei într-un fel anume?

Dacă ți-ai cumpărat o rochie, un costum, ceva ce-ți place, ce faci? Aștepți ocazia să porți noua achiziție sau o îmbraci imediat?

Ocazii speciale

Eu am trăit o vreme așteptând ocazii. O vreme scurtă ce-i drept, căci nu mi se potrivea, însă am fost pe-acolo.

Așteptam o seară specială ca să-mi port rochia ce-mi plăcea, o ocazie specială ca să folosesc parfumul preferat și un succes special ca să îmi cumpăr un vin, șampanie, ceva de sărbătorit.

Așteptam ocaziile speciale până și pentru a acționa. „Când se aliniază toate astrele și horoscopul îmi zice că e momentul potrivit, dar și când am încredere în mine și văd zece trifoi cu patru foi, atunci acționez.” Îmi amânam bucuriile și așteptam ocazii potrivite, șanse, destin favorabil care să-mi elibereze calea. Cam nasol…

Dacă mor mâine?

După ce am avut mici probleme cu inima și m-am speriat nițel, nu doar că mi-am promis că nu mai fac compromisuri, însă am încetat să mai aștept ocazii speciale.  Merit să-mi trăiesc viața acum! Poate mor mâine și n-am apucat să-mi folosesc parfumul favorit.

A-ți trăi viața acum nu înseamnă să nu iei în considerare consecințele acțiunilor tale și să te gândești și pe termen lung, ci pur și simplu să nu-ți mai amâni bucuriile și micile plăcere (vinovate sau nu), să eviți amânarea acțiunilor și a vieții în general.

Mai bine acum

De când am realizat că nu am nevoie de ocazii speciale (până și denumirea e stupidă, nu crezi? speciale pentru cine?) , mă bucur de mine la timpul prezent. Am o rochie care-mi place? Foarte tare! Atunci o îmbrac, chiar dacă nu ies undeva. Îmi folosesc parfumul atunci când simt, chiar dacă tocmai mă pun în pat la somn. Și dacă mi-e poftă de un pahar de vin sau chiar șampanie, păi îmi cumpăr. Eu sunt ocazia specială. 

Chiar și când am de lucrat acasă sau scriu, mă îmbrac frumos. Pot lucra și într-o pereche de pantaloni scurți sau o pijama jerpelită, însă în acest caz, creierul meu primește semnalul de somn și productivitatea mea e spre zero. Așa că, deschid dulapul și mă întreb „Cum vrei să te simți azi? Ia să vedem ce îmbrăcăăăm! „

Nu mai aștept o nuntă sau o petrecere festivă ca să-mi scot rochiile elegante de la naftalină. Refuz să mai aștept o situație sau ocazie specială pentru a mă sărbători pe mine și viața. E scurtă rău și trece.

Acțiune

Am încercat și să stau pe canapea visând la viața pe care mi-aș dori-o, însă nu a funcționat așa. Deci m-am ridicat și am început să mi-o trăiesc. Cu bune, cu rele, cu toate toanele mele. Acționez atunci când îmi vine o idee, fără să mai aștept să se alinieze planetele. Câteodată mi-e frică, dar mi-am făcut teama prietenă și ne ajutăm reciproc. Evit amânarea pentru că îmi provoacă mai mult stres decât acțiunea și în plus, după ce trăiesc prezentul focusată pe ce fac, am un somn liniștit și odihnitor.

Nu mai aștept vreun moment sexy ca să-mi iau pe mine vreo cămașă de noapte ce-mi place. Și-așa mi se pare absurd să te aranjezi doar când ești cu partenerul, și în rest e ok și pijămăluța cu elefănței roz.   E ok când mi-e dor de elefanți, dar nici nu vreau să mi se facă prea dor de mine.

Când mă deranjează ceva la cineva, îi spun. Nu mai aștept ocazia specială și momentul potrivit. M-am obișnuit să critic comportamentul, nu persoana și îi spun ce și de ce m-a afectat pe mine personal, căci de multe ori sunt neînțelegeri venite din convingeri și perspective diferite, deci se pot rezolva. Apoi râdem și totul e roz, ca și pijamaua de mai sus.

Sărbători

De când nu mai aștept ocaziile alea fantastice, nici nu mă mai impresionează așa sărbătorile. Nu am nimic împotriva lor și le văd utilitatea, însă nu mă stresez de Crăciun să-mi cumpăr doi porci și să gătesc pentru o armată, așa cum nici de Paști nu mă străduiesc să fiu brusc mai bună decât sunt. De Valentine`s day nu spun nimănui că-l iubesc, căci dacă simt asta, o spun în tot restul anului, sub diverse forme.

Mă stăduiesc mai degrabă să fiu mai bună cu fiecare zi care trece și să iert de fiecare dată, așa cum pot și știu,  nu să aștept Paștele pentru a-mi aminti asta. Prefer să petrec timp cu familia și în zilele normale și să fiu prezentă la/cu ei, fără telefon, laptop și gânduri, nu să aștept Crăciunul pentru a organiza o masă în familie. Desigur, aceste sărbători sunt un prilej în plus să trăiesc toate astea dacă-mi doresc, doar că prefer să le trăiesc cât de des pot.

Fiecare zi

Ocazii speciale? Da, îmi plac ocaziile speciale. Sunt în fiecare zi și în fiecare moment. Până și acum este o ocazie specială, că scriu pe acest blog și am mâini sănătoase, degete care apasă pe tastatura asta și un laptop drăguț în fața mea, pe care mi l-am dorit mult. Ce ocazie să fie mai specială decât asta?

Sărbătorește-te pe tine

Dacă vrei să iei ceva din articolul ăsta și ți se potrivește ideea, atunci vezi dacă nu cumva tu ești destul de special, încât să nu mai aștepți vreo ocazie, ci să o produci tu.

Scoate-ți hainele bune din dulap și poartă-le! Ia-ți parfumul favorit și folosește-l! Acționează acum în direcția în care vrei și bucură-te! Cumpără-ți un vin sau o prăjitură, orice îți poftesc papilele gustative și savurează! Fii prezent la tine și sărbătorește-ți mintea, corpul și spiritul. Acum e ocazia specială și tu ești special.

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

3 Comments

  1. Ocazii speciale, ai dreptate, cel mai bun moment este chiar acum.
    Reversul ar fi…sa te imbraci in tinuta de gala, pentru ca este nou si iti place la nebunie, ca sa mergi la …cules via, pentru ca este de sezon 😀

Leave a Response