close

Cunosc și văd oameni care ar face orice și ar da bani grei doar ca să se simtă mai frumoși. Răsfoiesc suspinând revistele sau internetul și unele femei visează la sânii, talia și fundul perfect, în timp ce își ignoră energia feminină tot mai mult, iar unii bărbați se îndoapă cu fel și fel de hormoni și trag de fiare, în timp ce devin tot mai feminini (culmea ironiei).

Nu frumusețea și micile sau chiar marile defecte fizice sunt însă problema.

Clișeul ăla cu „Frumusețea vine din interior”, e extrem de adevărat și prea puțin băgat în seamă. Odată ce ești împăcat cu tine, acceptându-ți îngeri și demoni interiori, fără să-ți pui în cârcă idealuri, îți onorezi sufletul servind adevărul, prietenia și tot ce e important pentru tine, găsești un soi de…pace și stare de bine. Ei, starea asta se reflectă în exterior și la propriu, luminezi.

Pentru femei, problema reală nu sunt sânii care ți se par prea mici, buzele subțiri sau trei riduri de pe față. Ci mai degrabă superficialitatea, trădări de sine repetate și căutarea unei scurtături, având impresia că odată ce ai botox, silicoane și o cremă de față profi, pe lângă încredere în sine, capeți și un strop de fericire, aprecieri, afecțiune și altele…trecătoare de altfel. Însă buzele, sânii și orice parte din tine, tot tu ți le porți prin lume.

Pentru bărbați, problema reală nu sunt sprâncenele prea dese care trebuiesc pensate după părerea ta, kilogramele prea puține or` prea multe, penisul mic. Ci mai degrabă modul în care te raportezi la tine, viața ta și persoanele care-ți intră-n ea. Poți să te pensezi, însă asta nu-ți va da și o privire mai profundă. Poți să faci mușchi, însă asta nu te face un bărbat mai puternic. Iar penisul ăla…poți să-l mărești c-am auzit că unii fac asta, dar surpriză! tot tu îl folosești.

Când aparențele sunt mai presus de esențe

Ceea ce numești defecte fizice sunt cea mai mică problemă a ta. Gândește-te așa, îți faci o operație estetică.Apoi ce altceva vei detesta la tine? În oglindă vezi doar aparențele după care te ascunzi.

Feminitatea nu începe și nu se conturează cu o rochiță bleu și niște pantofiori cu toc. La fel cum masculinitatea nu înseamnă mușchi și duritatea aia în priviri pe care o vezi uneori în filme. Astea sunt mai degrabă energii pe care le simți în tine și atitudini cu care ieși în mijlocul oamenilor. Forțându-te să pari ceea ce nu ești, până și în ochii tăi, poate crea un conflict interior de zile mari, căci în loc să începi să te uiți în tine, te-ai uitat în dulap sau prin magazine. Acolo n-au însă nici feminitate, nici masculinitate. Iar frumusețea nu o cumperi, o scoți la iveală din tine.

Când aparențele sunt mai presus de esențe, plătești prețul superficialității tale prin ceea ce atragi și culegi din viața ta.

Frumusețea vine din interior

Atunci când ești mai ocupat cu șlefuirea ta interioară decât cu cea exterioară, nu mai ai nevoie de fond de ten care să-ți mascheze nefericirea, ci vei arăta bine și îmbrăcat într-un sac. Bineînțeles că nu-ți vei lua un sac pe tine, însă orice ai alege să folosești ca haină, freză, etc, doar va veni în completarea a ceea ce ești deja cu adevărat.

Oamenii frumoși pe care-i vezi că radiază, sunt atenți la procesele lor interne și la motivațiile acțiunilor lor, în așa fel încât să nu trădeze părți din ei, pe alții sau viața, care are inteligența de a nu ne lăsa să ignorăm adevărul ei. Desigur că și ei au perioade de mizerie, însă și le recunosc și se trezesc înainte să se îngroape în gunoi. Starea de împăcare și beatitudine îi face extraordinar de frumoși, însă nu ăsta a fost scopul lor principal.

Dacă acum te gândești să te privești în interior și să faci orice e necesar, doar pentru că ai auzit/citit că frumusețea exterioară o reflectă pe cea dinăuntru, pornești la drum dintr-o motivație greșită. Atunci când ești în tine și ai măcar un moment de sinceritate, poți observa cu ușurință cât de puțin important este aspectul fizic, în comparație cu alte procese interioare.

Iar ca să-ți dau un pont, nu te chinui acum cu iubire de sine, fericire și altele care ți-ar da un strop de culoare. În loc să pui pe umerii tăi presiuni pe care nu le poți încă duce, începe cu un pas mic, care e aproape de tine. De exemplu, ai putea să observi momentele când ai trădat viața (din tine și nu numai) și asta fără să te judeci, ci să accepți realitatea. Atunci observi că ești responsabil cu ce faci de acum înainte și poți lua o primă decizie în acord cu sufletul tău, suflet care caută prietenia, colaborarea, pacea, viața.

Strălucire

Am văzut oameni frumoși tare, despre care puteai să zici că-s oarecum perfecți fizic. Însă cu un conținut mizerabil, nici nu te puteai uita la ei prea mult. Lipsa de sinceritate față de ei și viață, ignorarea propriului suflet și toate măștile purtate, îi urâțeau până și fizic la un moment dat. Ei simțeau asta, așa că apelau la tertipuri de înfrumusețare, care nu făceau altceva decât să adâncească și mai tare schimonoseala. De aceea și zic că minciunile și măștile colorate poate înfrumusețează pe termen scurt, însă urâțesc și putrezesc în tine pe termen lung.
La polul opus, am văzut oameni care aveau câteva defecte fizice și poate unii îi și considerau urâței, însă aveau un conținut atât de valoros și-și purtau fizicu` atât de frumos, încât îți luminau și ziua și viața. La propriu luminau. Împăcarea aia cu sine și cu viața, fericirea aia din interior, le-a modelat exteriorul în așa fel încât nu era nevoie de vreo pudră specială…pentru strălucire.

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm

Raluca Muresan

The author Raluca Muresan

5 Comments

  1. Multumesc foarte mult Raluca, pentru tot ce faci Tu !!!

    Te imbratisez cu dragoste, cu respect si cu o mare pretuire !!!

    Sa ai o primavara frumoasa si plina de inspiratie !!!

    Ioan Florin

Leave a Response